Skal vi springe anmeldelser over?

plakat

Jeg var i biografen i lørdags for at se den nye gyserfilm: “Us”. Anmelderne var enige – her var der virkelig tale om et mesterværk. Jeg er vild med gys og så derfor, i den grad, frem til at blive skræmt fra vid og sans i 2 timer. Jeg var rystet da filmen var færdig. Men kun over anmeldernes dom. Jeg så ikke det de så. Jeg var ikke skræmt eller begejstret. Jeg var irriteret. Filmen var for mig en selvsmagende, syret kunstinstallation. Den fik mig dog til at tænke over noget. Er det farligt at læse anmeldelser før man ser en film? Kan gode anmeldelse skrue dine forventninger for meget i vejret? Kan dårlige anmeldelser gøre at du springer en film over du måske ville have sat pris på? Jeg var skuffet over “Us” – men var det fordi filmen var dårlig – eller bare fordi jeg, på grund af anmeldelserne, troede den var bedre end den var? Tænk over det næste gang du skal i biffen 😉

Rigtig god mandag fra Søren