Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 8. marts

Onsdag klokken 18.14 blev politiet ringet op af en borger, der kørte bag en havetraktor på Dyntvej ved Broager.

Det undrede borgeren, at føreren tøffede afsted på en havetraktor på en råkold aften i marts.

Politiet bad borgeren om at blive bag havetraktoren, som en patrulje kort tid efter nåede frem til.

Føreren af havetraktoren viste sig at være 51-årig mand fra Egernsund.

– Han havde en snedig forklaring om, at han var på vej på fisketur. Han havde ikke andet at køre på og heller ikke noget kørekort, så derfor havde han taget havetraktoren, fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt til Jydske Vestkysten.

Manden havde dog ikke noget fiskegrej med og det viste sig da også at havetraktoren var stjålet. Den 51-årig blev derfor sigtet for brugstyveri.


Efter grænsepolitiet er flyttet fra Benniksgaard Hotel, satser ejeren Mads Friis igen på vandrehjem på den tidligere efterskole i Rinkenæs.

– For to år siden var tanken at gå i gang i samarbejde med Danhostel. Men så fik vi politikontrakten, som har kørt frem til den 1. januar. Da vi mistede den, har vi sagt ja til at gå i gang med det andet og gjort medlemskabet hos Danhostel aktivt. Nu er vi en del af kæden, siger Mads Friis.

Mads Friis købte den lukkede efterskole i august 2016, og dengang investerede han fire millioner kroner i stedet, som nu har 54 dobbeltværelser. 30 af dem har eget bad og toilet. Nu hedder stedet Danhostel Flensborg Fjord.


Borgerne i Sønderborg Kommune har været flittige til at svare på Sundhedsprofilundersøgelsen 2017. Med en svarprocent på 70,7 indtager Sønderborg Kommune en fin fjerdeplads i Region Syddanmark, når det handler om at svare på Sundhedsprofilundersøgelsen 2017.

For kommunerne er undersøgelsen et vigtigt værktøj, når der skal udpeges områder, hvor der er behov for at sætte ind med forebyggelse og tilbud, der fremmer sundheden.

– Jeg synes, det er tankevækkende og paradoksalt, at vi ved mere og mere om sundhed – og alligevel går det den forkerte vej. Det er fx bekymrende, at antallet af rygere er stagneret efter en periode med fald, at færre motionerer, og at flere lever usundt – til trods for al den viden og information, der findes om konsekvenserne af tobaksrøg, manglende motion og usund kost. Tallene fortæller mig, at vi skal tænke nyt og gå nye veje i vores indsats, siger formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune, Helge Larsen.


Der er mere end blot to point på spil, når SønderjyskE og TM Tønder torsdag spiller lokalopgør i Skansen. For begge fangrupper gælder det retten til hovering og at kunne kalde sig storebror i Sønderjylland.

– Et eller andet sted ligger det og lurer, at SønderjyskE var i Tønder. Den rivalisering, der er i dag, stammer også en smule derfra. Så det er vigtigt at slå dem, siger Esben Lind, der er formand for TMT Red Support.

Selvom begge fangrupper vil vinde kampen, er der ikke had mellem fansene, som man kender det fra rivalopgør i andre sportsgrene.

– Det er en kamp, der betyder mere end andre. Der er lidt et arvefjendeopgør, selvom vi alle har det godt med hinanden. Men det er altid sjovt at slå Tønder, siger Henrik Jessen der er formand for SønderjyskEs fangruppe.