Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 8. februar

Aftale om familiesammenføring ville berøre syv byer og 14 boligområder i Syd- og Sønderjylland, hvis den trådte i kraft omgående. Det skriver TV Syd.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet blev onsdag enige om en aftale om reglerne for familiesammenføring. Listen vil bestå af områder, der i mindst to år opfylder to af de fire krav om beboernes tilknytning til arbejdsmarkedet, kriminalitet, uddannelse og bruttoindkomst.

I Sønderborg drejer det sig om områderne Nørager og Søstjernevej.

Hvis man bor i de berørte områder kan man ifølge den nye aftale ikke få familiesammenføring.


Der er blevet snakket om Sønderborgs nye storbiograf siden 2015. Nu er ejerne bag Kinorama klar til at slå dørene op for publikum torsdag eftermiddag.

Biografen åbner klokken 15.00 med børnefilmen Coco. I løbet af eftermiddagen og den tidlige aften er der yderligere fem film på programmet.

Men det helt store rykind kommer torsdag aften, hvor alle fem biografsales 500 sæder bliver fyldt, når der er premiere på filmen Fifty Shades Fri.

– Jeg forventer, vi bliver væltet i vinterferien. Vi har 23 forestillinger om dagen med 11 forskellige filmtitler, siger Per Matthiesen til Jydske Vestkysten.

Der er ansat 39 mennesker i den nye biograf. Den gamle biografbygning i Perlegade bliver sat til salg.


– Vi skal have folk op på cyklen, siger den ny formand for teknik- og miljøudvalget Aase Nyegaard fra Fælleslisten til Jydske Vestkysten.

Udvalget er gået i gang med at prioritere cykelstier, og en af dem, der står først for, er Elstrup-Fynshav. Den er et længe næret ønske for at få det midtalsiske cykelstinet til at hænge sammen, og den skal få folk til at bruge den tohjulede på arbejde til de store nordalsiske virksomheder.

Udvalget har tre forløb på den 6,4 kilometer lange strækning at tage stilling til. Det ene går på nordsiden af vejen, det andet på sydsiden, og det tredje krydser hovedvejen Katry og Skærtoft to steder.

Sidstnævnte er udvalget mest lun på, fordi de øvrige løsninger vil give ekspropriation af privat ejendom og gøre det af med Skærtoft Mølles indkørsel, kræve omlægning af trafikerede vejkryds og opførelse af støttemure. Derfor anses krydsningen lige før Katry og efter Skærtoft Mølle for at være den bedste løsning, da det ser ud til at kunne gennemføres uden at sætte cyklisternes sikkerhed på spil.


Nederlaget på 20-28 ude mod Bjerringbro/Silkeborg får ikke SønderjyskE-lejren til at være bekymret over holdets tilstand inden de sidste otte runder af grundspillet, der skal bringe holdet på afstand af bunden.

– Vi kommer egentlig ud af kampen med en okay smag. Vi kom ikke ind i kampen, som vi ønskede det. Vi blev spillet vind og skæv de første 10-12 minutter, men jeg synes, drengene kæmpede, og vi må også bare erkende, at vi også er ramt på mandskabet, når Simon Kristiansen ikke kunne spille, Thynell ikke kunne spille og Kristian Pedersen ikke kunne spille. Så er vi bare ramt på ressourcerne, og så skal vi have toppræstationer, hvis vi skal vinde sådan en kamp som i dag, og det havde vi måske ikke helt, sagde SønderjyskE-træner Kasper Christensen efter kampen.