Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 7. juni

En af verdens største legeøjsgiganter åbner i Sønderborg. TOYS’R’US bliver den sidste lejer i Stenager Centret, der ligger på den tidligere SH Bilcenter-grund.

– Den nye TOYS’R’US bliver på 1500 kvadratmeter og bliver dermed en mellemstor forretning i kæden, der i forvejen har 20 butikker i Danmark, fortæller salgschef Peter Kirk Elbrønd.

Der skal ansættes mellem 15 og 20 medarbejdere.


SDU Sønderborg har været vært for en international konference om fremskridt og trends inden for nanoteknologi.

Her blev diskuteret forskning inden for emner, som kunne virke som ren science fiction, men som meget vel kunne blive en fast integreret del af vor hverdag om ganske få år.

Det handlede om superholdbart, syntetisk edderkoppespind og gekko-lim, der vil gøre robotter og mennesker i stand til at klatre på lodrette vægge.

Det var blandt de forskningsområder, som blev behandlet under “Nanotechnology and Innovation in the Baltic Sea Region”-konferencen på Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg.

Nanoteknologien er den naturvidenskab, der beskæftiger sig med strukturer af meget små dimensioner – en nanometer er en milliontedel af en millimeter. Det er ikke ret meget.


To landsbybusser pakket med ildsjæle, nysgerrighed og lokale råvarer tager fra Sønderborg til Folkemødet på Bornholm den 14.-16. juni. Det er tredje år, bestyrelsesmedlemmer fra kommunens landsbylaug tager af sted – både for at udvikle sig og for at brande deres landsbyer som gode steder at bo.

– Vi vil være landets førende, når det handler om at skabe arbejdspladser og gode levevilkår på landet. Og vi har heldigvis mange landsbylaug med medlemmer, som selv er gode eksempler på det aktive og mangfoldige liv på landet. De vil noget med deres landsbyer, og de vil gerne blive endnu klogere på, hvad der virker for at beholde og tiltrække beboere. De har selv peget på Folkemødet som et rigtig godt sted at kompetenceudvikle og netværke, og derfor har vi i Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer bevilget et tilskud til deres rejse og deltagelse i Folkemødet, fortæller udvalgets formand, byrådsmedlem Charlotte Riis Engelbrecht.


I Børnehuset Ulkebøl er der stemt ja til en madordning, hvor børnene bliver præsenteret for sund og varieret kost. Fra 6. august vil børnehave- og vuggestuebørn kunne sætte tænderne i frisklavet mad tilberedt af lokale og økologiske råvarer. Institutionens køkken får en køkkenleder på fuld tid og en køkkenmedhjælper, som skal hjælpe med at skabe gode madoplevelser for børnene.

– Jeg håber, at den model, vi her afprøver i Ulkebøl, bliver en succes, som kan inspirere til at vi får madordninger i flere institutioner, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris (V).