Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 31. maj

Det tyske politi siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at der har fundet et knivangreb sted i et intercitytog i Flensborg. I forbindelse med angrebet er mindst en person blevet dræbt og to personer er blevet såret, siger en talsmand for politiet til dpa.

Det er tilsyneladende angrebsmanden selv, der er blevet dræbt.

Angrebsmanden, der blev skudt af politiet, skal ifølge dagbladet Bild være gået til angreb på en person i en togvogn i intercitytoget IC 2406 mellem Köln og Flensborg. Personen blev hårdt såret ved angrebet, som skete omkring 20 kilometer fra Flensborg.

Efter ankomsten til banegården i Flensborg angreb manden to politifolk der kom ind i toget og her blev en kvindelig betjent såret. Hendes kollega skød og dræbte derefter angriberen.

Der foreligger ikke umiddelbart yderligere oplysninger om gerningsmanden.

Et stort opbud af politi blev sendt til Flensborgs banegård, som efterfølgende blev evakueret. Sporene blev afspærret, og al togtrafik til byen blev midlertidigt indstillet.

 


Takket være et lokalt initiativ har Nordborg fået et privat bosted for senhjerneskadede. Onsdag eftermiddag blev Livskraft indviet af beboere, ansatte, pårørende og gæster.

Livskraft har seks ansatte inklusivt lederen Linda Lotzkat Matzen. Der er bemanding i dag- og aftentimer, men ikke om natten. Her har beboerne mulighed for at trykke efter hjælp.

– Vi har tilkaldevagt om natten og kan være fremme inden for 10 minutter, forklarer Linda Lotzkat Matzen, der lige som flere af de ansatte bor i Nordborg.


Der er godt nyt til danske iværksættere, forskere og virksomheder med flair for teknologi. Den sønderjyske erhvervsmand og Danfoss formand Jørgen Mads Clausen vil gøre regionen til et højteknologisk kraftcenter, og det indebærer en helt ny mulighed for at rejse kapital. Det skriver Jydske Vestkysten i dag.

– Vi skal have forbundet Odense og Sønderborg som højteknologiske kraftcentre. I dag er kompetencerne meget spredt, og hvis vi skal vinde, skal vi knytte os tættere sammen og vise, at vi kan arbejde sammen, siger Jørgen Mads Clausen.

Mange projekter er afhængige af støtte fra Innovationsfonden – og det er mere end almindeligt svært at komme i betragtning til penge fra fonden.

Ifølge Jørgen Mads Clausen skal et projekt have et element af forskning og meget gerne have et universitet tilknyttet – og det håber han at kunne styrke ved et bedre samarbejde på tværs i regionen.

Du kan læse mere i dagens Jydske Vestkysten.


Der er utallige måder, bedragere forsøger at snyde penge fra folk på. Senest har Hans Stengaard Jessen fra Sønderborg oplevet, at kriminelle har henvendt sig til ham – og udgivet sig for at være fra Udbetaling Danmark, der udbetaler pensioner, børnepenge og andre offentlige ydelser.

Stengaard Jessen fik at vide i en mail, at han havde 19.000 kroner til gode – og at Udbetaling Danmark kunne se, at hans konto ikke havde været i brug i længere tid. Derfor ville hans konto blive slettet og hans indestående gå tabt, hvis ikke han oprettede en ny konto. Så var der et link til oprettelse af ny konto.

– Men jeg oprettede naturligvis ikke en ny konto, men slettede mailen, og det vil jeg opfordre alle andre til at gøre også. Det er phishing, siger Hans Stengaard Jessen.