Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 3. maj

En 69-årig kvinde fra Tyskland skulle tirsdag med en flyver fra Sønderborg Lufthavn. Men da hun nåede sikkerhedskontrollen, før hun kunne gå om bord på flyveren, opdagede sikkerhedspersonalet, at kvinden havde medbragt en peberspray.

Sådan en må man hverken tage med op at flyve og – i modsætning til i Tyskland – er det også forbudt at bære peberspray i Danmark.

Så den ældre kvinde får en bøde for ulovlig våbenbesiddelse.


SønderjyskE har fundet afløseren for Simon Kristiansen, der tirsdag aften takkede af med en pokalsejr i Odder efter fem år i klubben.

JV erfarer, at sønderjyderne har en aftale på plads med Arnar Birkir Halfdansson, der kommer til klubben fra Fram Reykjavik til sommer.

Den 25-årige højreback var til prøvetræning i den danske klub tidligere på foråret og efterlod et stærkt indtryk.

– Ja, vi har haft spillere fra både Ungarn og Island til prøvetræning, og vi har lavet en aftale med én af dem, siger SønderjyskE-sportsdirektør Simon Lindhardt, der ikke vil bekræfte, at Halfdansson er navnet på den nye højreback i klubben.


Efter en proces med borgermøder, et åbent bykontor og indsamling af ideer er en strategi for Broager By nu tæt på at få det blå stempel af Byrådet. Byens fokusområder er det gode sted at bo og nærheden til naturen.

Teknik- og Miljøudvalget har netop behandlet sagen og anbefaler Byrådet at godkende strategien.

– Der er ingen tvivl om, at Broager har potentiale i forhold til bosætning med sin attraktive beliggenhed og alle de vigtige funktioner som skole, daginstitutioner, indkøb og læge lige ved hånden. Og så ligger den jo smukt på et kuperet Broagerland med Gendarmstien og Flensborg Fjord omkring. Det har været en fantastisk proces, hvor borgerne har vist stort engagement, og jeg synes, de har ramt plet med deres fokusområder, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.


På baggrund af en ansøgning fra EUC Syd og Syddansk Kinesisk Forening, bevilliger erhvervsudvalget nu 51.000 kr. til etableringen af Confucius Classroom i Sønderborg.

Confucius Classroom er et uddannelses- og erhvervssamarbejde mellem Kina og Danmark, som skal understøtte relationerne til Kina samt udviklingen af uddannelsen i kinesisk sprog og kultur.

– Vi har i forvejen Danmarks mest internationale campus og deltager i mange internationale samarbejder. Derudover understøtter projektet kommunens Internationaliseringsstrategi, som blandt andet fokuserer på vores virksomheders gode relationer med Kina, siger formanden for erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen.