Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 26. april

Byrådet var onsdag aften enigt om at bakke borgmester Erik Lauritzen op om at bringe den nye uddannelse, FGU, til Sønderborg.

I Det Sønderjyske Koordinationsudvalg, som består af de fire sønderjyske kommuner, besluttede man i marts, at man gerne sammen vil oprette en FGU i Sønderjylland med stærk decentral struktur. Det skulle herefter drøftes i de fire sønderjyske byråd i april og maj, men det skulle endnu ikke drøftes, hvor uddannelsen skulle placeres. Det ventede man med.

– Jeg er lidt ked af, at placeringen allerede skal drøftes i dag. Men en enkelt kommune har vendt det på hovedet og sagt, at den skulle ligge i Haderslev. Jeg har derfor brug for i dag, at vi er enige og bakker op om, at den skal ligge i Sønderborg, sagde Erik Lauritzen.

Det er kun få dage siden, Haderslev Byråd besluttede, at den nye uddannelse skulle placeres i Haderslev. Det skabte stor overraskelse i Sønderborg, hvor man hurtigt fik sat punktet på dagsordenen.


Et opsigtsvækkende partiskifte er netop sket i Sønderborg, hvor Ole Wandahl Stenshøj har forladt de konservative, som han repræsenterede i Sønderborg Byråd indtil seneste valg i november 2017.

Ole Wandahl Stenshøj skriver på sin egen Facebook profil, at han har meldt sig ud af de konservative og ind i Socialdemokratiet.

Ole Wandahl Stenshøj var som konservativ i modvind i sit eget parti på grund af sit tætte samarbejde med netop Socialdemokratiet.


Sønderjylland er stedet i Danmark, du bør søge hen, hvis du leder efter et billigt hus. Ifølge Boliga.com ligger to ud af Danmarks tre billigste huse nemlig i landsdelen.

Det drejer sig om et hus i Højer og et hus i Nordborg, som begge er udbudt til salg for 95.000 kroner.

Endnu billigere er det i Hemmet nord for Varde, hvor et hus er udbudt til salg for 75.000 kroner.

I Nordborg ligger huset på Espehøjvej 12.

For 95.000 kroner kan du erhverve dig en villa på 83 kvadratmeter. Husets stand beskrives til gengæld som værende ”dårlig”. Ifølge Boliga.com kræver ejendommen enten nedrivning, en kærlig hånd eller en køber med hang til retro.


Det er også i Nordborg vinderne skal findes når det handler om Unge Forskere.

Oliver Terp Munck, Felix Falck Jacobsen og Jens Kofoed fra Nordborg Slots Efterskole tog sammen med projektet idly førstepladsen ved konkurrencen Unge Forskere og de 30.000 kroner, der fulgte med. Tredjepladsen gik til Bjørn Drachmann, Magnus Bach Andersen og Simon Iversen, der går på samme efterskole.

De førstnævnte vandt i kategorien ‘Teknologi’ med idly.

Det er en chip i et armbånd eller et klistermærke, som kan scannes af en telefon. Herefter får man på telefonen vigtige oplysninger om sygdom eller lignende og et kontaktnummer på personens værge. idly er lavet til børn ældre og sygdomsramte, i tilfælde af at bæreren af chippen er blevet væk eller er faldet om.

Med førstepladsen følger 30.000 kroner, og dem vil drengene bruge på at sætte idly i værks.