Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 22. februar

Smilene er til at få øje på i Danfoss koncernen der netop har meddelt at de igen kommer ud med overskud.

Overskuddet på 5,1 milliarder kroner er mere end 700 millioner kroner bedre end i 2016.

– Vi er meget tilfredse med vores resultater i 2017. Vi har gennem året haft ekstraordinært høj vækst, og vi leverer en stærk bundlinje. Samtidig har vi investeret massivt i vækstinitiativer og digitalisering og gennemført flere vigtige teknologiopkøb, der er med til at fastholde vores position som teknologiførende og dermed at skabe størst mulig værdi for vores kunder, siger Kim Fausing, koncernchef og CEO, Danfoss.

I 2017 steg omsætningen med over 4 milliarder kroner til 43,3 milliarder kroner, hvilket svarer til en vækst på 12 procent.


Med sejren over Nordsjælland kommer SønderjyskEs håndboldherrer med al sandsynlighed til at ende over HC Midtjylland og kan derfor kigge efter point til nedrykningsspillets gruppespil. Det kræver flere sejre i grundspillet, hvor holdet torsdag møder KIF Kolding København.

– Jeg tror på, vi slår Midtjylland. Med andre ord, det skal vi, men det er bare ikke det, vi tænker på lige nu. Inden det har vi Kolding, GOG og Tønder, og så kigger vi på Midtjylland, når det bliver tid, siger SønderjyskE-træner Kasper Christensen, der torsdag aften sender sit hold i kamp mod KIF Kolding København.


Borgmester Erik Lauritzen ser ingen grund til at skrinlægge vindmølleplaner på fynsk opfordring, for han vil leve op til sine klimamål og mener, andre bør gøre det samme.

– Det er ikke os, der har peget på Lillebælt som et egnet sted til havmøller. Placeringen er udstukket fra statslige side. Det er den eneste mulighed for havmøller i vores område, og vi har sagt, at den vil vi gerne vil forfølge, siger borgmester Erik Lauritzen til Jydske Vestkysten.

Han mener ikke, det er en løsning, som Assens borgmester Søren Steen Andersen, Venstre, foreslår, at lægge havvindmøller langt ude i Nordsøen og indfri målene om grøn energi ved at investere i store projekter på havet. Erik Lauritzen anser det for at være umoralsk at indfri sine målsætninger ved at placere havmøller i andres udsigtslinjer.


Gråsten-Adsbøl Menighedsråd ønsker at markere prins Henriks død med en mindegudstjeneste. Det sker søndag den 4. marts klokken 11.00 i Gråsten Slotskirke. Mindegudstjenesten holdes for at vise respekt og taknemmelighed overfor prins Henrik, oplyser menighedsrådsformand Helle Blindbæk.

– Det er helt naturligt for os at holde en mindegudstjeneste med den tilknytning, som kongehuset har for Gråsten. Prins Henrik har været en del af bybilledet alle de sommerferier, som kongefamilien har holdt i Gråsten. Det er også helt naturligt, da dronningen på en måde er folkekirkens overhoved, siger Helle Blindbæk om gudstjenesten.