Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 21. juni

I kølvandet på den økonomiske skandalesag hos VUC Syd, stilles en stor planlagt udvidelse i Sønderborg nu i bero. Handlen kan risikere at måtte gå tilbage, men uden skade for kommunen, siger borgmester Erik Lauritzen.

Ifølge borgmesteren har VUC Syd købt ejendommene på betingelse af, at der vedtages en lokalplan, som imødekommer projektet.

– Nu afventer vi først VUC’s proces. Jeg er egentlig mest bekymret på deres vegne, for skulle handlen gå tilbage, så tror jeg vi kan sælge til andre uden tab for kommunen. VUC fik en god handel, siger Erik Lauritzen til Jydske Vestkysten.

Byggeriet med p-hus ville påvirke det tilstødende grønne areal med store gamle bøgetræer markant. Både det og nedrivningen affødte stærkt kritik af blandt andre tidligere museumsinspektør Peter Dragsbo og formanden for By & Miljø i Sønderborg Kommune, arkitekt Kim Løndal.


Flere butiksejere på Perlegade i Sønderborg har fået nok af gågaden-renoveringen, der har stået på siden sidste år.

– Det er en katastrofe. Pinligt og skammeligt. Støv over alt. Et projekt helt uden nogen planlægning. Det er så langt bagefter tidsplanen, siger Brian Schlott, indehaver af herretøjsbutikken Schlott til jv.dk

Forretningen har mistet hundred tusinde af kroner på grund af renoveringen. Gågaden foran hans butik er en stor sand- og gruskasse, hvor handlende må sno sig mellem håndværkere og maskiner.

– Og det er ikke kun mig, der lider. Hvis det her fortsætter, vil der være butikker, som lukker, siger Brian Schlott, som flere gange har haft fat i kommunen men forgæves ifølge ham.

Ifølge Sønderborg Kommune er tidsplanen for renoveringen kun skredet lidt. Det hele skal være færdigt inden jul. Projektleder Lars Merrild Overgaard lover, at gågaden vil se bedre ud, når ringriderfesten går i gang i juli. At der intet stabilgrus er, når optoget skal igennem Perlegade.

– Der vil enten være belægningssten eller asfalt, siger han.


Der er ikke så meget at skåle for på Torvet i Gråsten for tiden. En strid om ret til servering mellem aktører i byens handelsstandsforening og Det Gamle Rådhus har ramt den gode stemning.

Økonomiudvalget drøftede onsdag en indstilling fra teknik- og miljøudvalget omkring et regulativ, hvor man skal spørge de eksisterende restauratører på en torveplads om lov til at sælge øl og stille boder op ved fester og særlige arrangementer. Det vil ifølge de handlende i Gråsten give Det Gamle Rådhus et stort fortrin i forhold til de foreninger, der tjener ved udskænkning.

– Men vi har i økonomiudvalget besluttet, at det skal tilbage til behandling i udvalget, siger borgmester Erik Lauritzen (S), som samtidig har indbudt de to parter til en snak og forhåbentlig en løsning i mindelighed.

– Vi vil som politikere helst ikke komme og diktere noget, men læner os op ad et tilsvarende regulativ i Sønderborg, hvor man blandt restauratører og andre parter har aftalt sig tilrette. Her har der også været samme form for uro en gang, tilføjer Erik Lauritzen.


For et par uger siden var der indbrud i den nye cykelforretning Bike and Snow 4 You på Elholm i Sønderborg.

Dengang blev der stjålet en del dyre cykler.

Tirsdag nat blev der igen begået indbrud i forretningen – og også denne gang var der bud efter cykler i den dyre ende.

Tyvene løb med flere elcykler af mærket Trek og Specialized til en udsalgspris fra 35.000 til 50.000 kr. pr. cykel.

Politiet vil meget gerne høre fra nogen der måtte have oplysninger i sagen. Politiet kan kontaktes på tlf. 1-1-4.