Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 17. maj

I går kort efter middag blev redningsmandskab fra flere værn kaldt til lufthavnen i Sønderborg, hvor et fly med 2 personer om bord var kommet i vanskeligheder.

Flyet, der var på vej mod landing, havde problemer med landingsstellet og skulle foretage en såkaldt sikkerhedslanding.

Redningsbåden Alsin fra Havnbjerg og en tankvogn fra Augustenborg/Bro brandværn blev kaldt til lufthavnen for at assistere lufthavnens redningsmandskab.

Det lykkedes dog for piloten at få flyet sikkert ned og der blev heldigvis ikke brug for den ekstra assitance.


Oversvømmelser er kostbare for både myndigheder og virksomheder, når det danske vejr viser sig fra sin voldsomme side. Derfor er der stor interesse for at finde løsninger på mobile og midlertidige dæmninger, der hurtigt kan sættes ind, når vandet stiger.

Onsdag formiddag demonstrerede Sækko Presenning i Padborg deres bud, som de kalder Watergate. Det er en stor pølse af plastik, der hurtigt kan rulles ud og dæmme op, når et vandløb er ved at løbe over dets breder – eller hvis eksempelvis gylle eller andre miljøtruende væsker slipper ud.

Demonstrationen fandt sted ved dyreskuepladsen i Aabenraa for repræsentanter fra en række danske havne og fra bl.a. Aabenraa og Tønder kommuner.


DBU og Sønderborg Kommune har arbejdet sammen om at uddanne ni integrationsborgere til fodbolddommere. Fem har bestået eksamen, og borgmesteren kom til diplomoverrækkelsen tirsdag for at ønske tillykke.

– Jeg er jo selv sportsidiot og har brugt den første tredjedel af mit liv på idræt. Idrætten gør så meget godt for os mennesker og specielt i Danmark. Vi er foreningernes land. Det er der, vi mødes og har vores fællesskab, sagde borgmester Erik Lauritzen.

Borgmesteren nævnte også manglen på fodbolddommere i kommunen, som vil nyde godt af fem nye dommere på banen.

Uddannelsen har været et samarbejde mellem Sønderborg Kommune og DBU, der har realiseret dommerdrømmen hos de fem mænd. Samarbejdet er den første af sin slags i Sønderborg.


Lørdag den 6. oktober finder det ottende og sidste Xtreme Mandehørm sted i Aabenraa. Aabenraa Firma & Senior Idræt har valgt at stoppe som arrangør, da både foreningens formand og de 11, som laver ruten, har valgt at stoppe samtidigt.

– Det her er det rigtige tidspunkt, for bag det gode arrangement ligger mange timers arbejde, og vi har været i gang i syv år nu. Vi har arbejdet godt sammen, men der opstår også noget metaltræthed, og alle har rigeligt at lave i forvejen, men selvfølgelig sker det med vemod, at vi stopper, siger Holger Jacobsen, som er en del af løbsgruppen.