Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 16. august

Der bliver ikke bygget en ny, stor hal til vinteropbevaring af lystbåde ved lystbådehavnen Marina Minde i Egernsund. Det har et enigt Teknik- og Miljøudvalg netop besluttet.

– I udvalget er vi helt enige om, at det er en rigtig dårlig idé at bygge en ny, stor bådhal på 5.000 kvadratmeter i lystbådehavnen. Det vil blive en meget markant bygning med en højde på otte meter. Den vil rage gevaldigt op i landskabet og påvirke udsigtsforholdene alt for meget. Det vil bl.a. genere sommerhusejerne i sommerhusområdet Rendbjerg, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Aase Nyegaard pointerer, at udvalget har lyttet til den modstand, som mange borgerne har givet udtryk for.


En undersøgelse af Sønderborg-borgernes syn på egen sundhed, tryghed og tillid, arbejde, fritid og familieliv viser, at to-tredjedele er meget tilfredse med livet. Undersøgelsen fra Region Syddanmark viser også, at sønderborgenserne har et godt helbred og gode sociale relationer.

Det glæder borgmester Erik Lauritzen(S):

– Det er dejligt at læse, at vores borgere generelt er tilfredse med tilværelsen. Vi arbejder i kommunen hver eneste dag på at gøre rammerne bedre, så borgerne kan leve det liv, de gerne vil, siger han.

Samarbejdet mellem Region Syddanmark og Sønderborg Kommune om at skabe mere viden om borgernes liv, vil kommunen bruge til at arbejde med de områder, hvor borgerne efterspørger bedre rammer.


Der er i øjeblikket seks ledige stillinger i Sønderborg Kommunes ældreplejen, og plejehjemmene er villige til at forhandle arbejdstid, mødetid og faglige kvalifikationer for at få jobbene besat.
Når eller hvis de får stillingerne besat, vil der opstå huller andre steder:

– Der er ingen ledige at tage af, så når nogen får nyt job, efterlader det en tom plads på en anden arbejdsplads en måned senere, konstaterer Lis Clausen, fuldmægtig i fagforeningen FOA’s A-kasse i Sønderborg.

For små ungdomsårgange og et stigende antal plejekrævende ældre udfordrer Sønderborg Kommune. Om få år går 150 ud af 600 sosu-hjælpere på pension. Kommunen risikerer med andre ord at stå med huller i vagtplanerne, hvis ikke det lykkes at tiltrække nye til faget.