Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 15. marts

Syd- og Sønderjyllands Politi har i perioden fra den 4. januar 2016 til og med den 14. februar 2018 har rejst 2.964 sigtelser, som kan relateres til grænsekontrollen.

Tallene stammer fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i et folketingssvar til Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, som har spurgt til tallet.

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet opdaterede tal fra Rigspolitiet, fortæller Ritzau.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser man, at politikredsen i perioden fra den 4. januar 2016 til og med den 14. februar 2018 har rejst 2964 sigtelser, som kan relateres til grænsekontrollen.


Sønderborg Kommune har et fitnesscenter, hvor de ansatte kan styrketræne i fritiden. Men nu vil Helge Larsen (S), formand for byrådets sundhedsudvalg, gå skridtet videre:

– I denne byrådsperiode vil jeg arbejde for, at alle kommunens ansatte skal dyrke motion to gange ugentlig, siger han til Jydske Vestkysten.

Baggrunden er, at over halvdelen af kommunens indbyggere nu er moderat til svært overvægtige. Det viste den landsdækkende sundhedsundersøgelse, der for nylig blev offentliggjort af Statens Institut for Folkesundhed.

– Vi er blevet for magelige. Vi rører os for lidt, forklarer Helge Larsen, der mener, at det er tid at tage livtag med frivilligheden.