Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 1. marts

– Unødig udkørsel er IKKE ensbetydende med at man ikke skal på arbejde. Hvis man vælger at blive hjemme fra arbejde i dag skal det være ifølge aftale med sin arbejdsgiver, siger politiets vagtchef Henrik Sønderskov tidligt torsdag morgen til Als ClassicFM.

Unødig udkørsel handler om venindebesøg eller andet i den dur, der sagtens kan udskydes til en anden dag.

Altså har man ikke sne-fri fra arbejde i dag. Men politiet råder alligevel folk til at køre hjemmefra i god tid og køre forsigtigt efter forholdene.

Politiet meddelte sent onsdag aften at man fraråder unødig udkørsel i hele det sønderjydske område. Der bliver gjort bæltekøretøjer klar til at assistere ambulancerne hvis det skulle blive nødvendigt. Inden bæltekøretøjerne blev klar måtte en ambulance i Sønderborg-området have assistance af en firehulstrækker for at komme fri af sneen.


Flere gange i 2017 og igen få dage inde i 2018 var der indbrud i en række kirker på Als og Sundeved-siden. Her blev stjålet en del kirkesølv. En 35-årig mand blev kort før jul dømt for en række af kirketyverierne.

Det seneste indbrud var i Asserballe Kirke, og i weekenden fandt en lystfisker en alterkalk fra netop Asserballe Kirke. Derfor satte Syd- & Sønderjyllands Politi sig for – i samarbejde med dykkere fra Sønderborg Brand & Redning – at lede efter kirkesølv der, hvor lystfiskeren fandt den anden kalk. Det var lige under Alssundbroen på Als-siden.

– Men vi fandt desværre ikke mere kirkesølv. Vi fandt et grønt krus og en mobiltelefon, fortæller Ulrik Christiansen fra Sønderborg Brand og Redning efter han og kollegaen Sune Kenneth Thomsen havde snorklet i området onsdag.

 


 

Sønderborg Vækstråd og Sønderborg Kommune inviterer igen i år områdets lokale virksomheder ind for sammen at gøre status over indsatserne på erhvervsområdet. Erhvervstræffet skal styrke rammerne om den løbende dialog med erhvervslivet.

Det er tredje gang, Sønderborg Vækstråd og kommunen åbner dørene for arrangementet, som har fokus på aktuelle og kommende indsatser inden for erhvervsområdet i Sønderborg.

– Vi vil gerne have en så åben og konstruktiv dialog med vores erhvervsliv som overhovedet muligt. Erhvervstræffet har tidligere været en succes, idet vi har fået et værdifuldt indblik i virksomhedernes problemstillinger, som vi måske ikke havde tidligere. Netop derfor har vi også haft fokus på en mere serviceminded og langt hurtigere sagsbehandling, hvor der allerede er skabt gode resultater, siger borgmester Erik Lauritzen.

Alle virksomheder fra store koncerner til enkeltmandsvirksomheder er velkomne til Erhvervstræffet som du kan læse mere om på kommunens hjemmeside.


Skolereformen fra 2014 havde en afgørende nyskabelse – nemlig mere motion i løbet af skoledagen og en intention om, at samarbejdet mellem skoler og idrætsforeninger skulle styrkes for at gøre flere børn interesseret i at dyrke motion i en forening i deres fritid. Det samarbejde sætter Sønderborg Kommune turbo på med et kickoff-møde tirsdag den 6. marts kl. 17-19 i Skansehallerne i Sønderborg.

– Vi synes i Sønderborg Kommune, at motion og sundhed er vigtige indsatsområder, som vi gerne vil bakke op om, siger formand for sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune, Helge Larsen.