Skip to content

Lokale nyheder – torsdag d. 1. februar

Som vi kunne fortælle i går, så har unge, også i Sønderborg Kommune, deltaget i en undersøgelse om trivsel, sundhed, rusmidler og kriminalitet. Undersøgelsen skulle være anonym – men det var den bare ikke. Men i Sønderborg er de unges anonymitet ikke i fare beroliger Ole Nordentoft Rasmussen, der er ungdomsskoleleder.

– Det interessante er, at vi ikke har lavet nogle udtræk. Vi har kigget på de generelle tendenser, vi har ingen udtræk på klasseniveau eller på individer. Anonymiteten er ikke i fare på nogen måde, siger han.

Ungeprofilundersøgelsen er blevet brugt i Sønderborg Kommune i 2015 og 2017 og er sendt ud til de ældste i folkeskolerne og ungdomsuddannelserne. Undersøgelsen er nu lukket, og rapporterne i Sønderborg Kommune er slettet. Derfor kan kommunen ikke sige, hvor mange børn og unge, der har deltaget i undersøgelsen.


Adsbøl plejer at være et godt sted at stille politiets fotovogn og selvom enkelte ramte de tilladte 50 kilometer i timen så var der altså hele 40 bilister der blev mødt at et blink fra fotovognens blitz.

Tre af bilisterne kan oven i købet se frem til et klip i kørekortet og en enkelt bilist står til en betinget frakendelse af kørekortet efter at have passeret fotovognen med hele 87 kilometer i timen.


Der er tradition for, at de 31 medlemmer af Sønderborg Byråd, embedsmænd og tilhørere fællessynger før byrådsmøderne. Onsdag skulle det nye byråd, der blev valgt i november i fjor samles til det første ordinære møde – efter konstitueringsmødet i december. Men de slap for at synge, for Sønderjysk Pigekor stod klar i rådhusets hall, hvor de indledte med “I Danmark er jeg født”.

Derefter tog politikerne fat på den lange dagsorden, men der blev ingen debat. For byrådet skulle alene godkende og udpege personer til en lang række bestyrelser, udvalg, nævn og råd. En halv times tid tog det at komme igennem de 45 punkter på den åbne dagsorden. Så var det første byrådsmøde forbi.


Haderslev Stift har forkastet det nuværende forslag til sognehus i Rinkenæs. Der skal altså ikke rejses en bygning så tæt på Rinkenæs Korskirke, at det skæmmer udsigten fra hovedvejen gennem byen ned over både kirke og Flensborg Fjord.

Det oplyste provst Anne Margrethe Hvas onsdag til et orienteringsmøde for sognets borgere, som samlede flere end 150 deltagere. Projektet er sendt tilbage til start, for stiftet har lyttet til udtalelser fra eksperter, som fraråder en placering lige ved siden af kirken.

Men hvor sognehuset så kan ligge, blev forsamlingen ikke klogere på skriver Jydske Vestkysten.