Skip to content

Lokale nyheder – tirsdag d. 30. januar

Det skal angiveligt have været et fly ejet af Danfoss, som søndag fløj prins Henrik fra Sharm el-Sheikh i Egypten til København. Det skriver mediet check-in.dk.

Søndag aften oplyste kongehuset i en pressemeddelelse, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen er sket i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.

De kommende dage vil den 83-årige prins gennemgå en række undersøgelser.

Kongehuset vil ikke be- eller afkræfte oplysningerne om, at prinsen skulle være blevet fløjet hjem i Danfoss-flyet.

Fra presseafdelingen lyder det, at man ikke for nuværende har yderligere kommentarer, end det der blev sendt ud i pressemeddelelsen søndag.


Det er desværre ikke alle der vælger at køre efter forholdene og derfor parkerede politiets ATK vogn ud for Kværs Skole mandag formiddag. Den har flere gange tidligere holdt parkeret samme sted hvor blitzen har lynet flittigt. Sådan blev det også mandag.

Der blev skrevet 10 sager hvoraf et enkelt udløste et klip i kørekortet.

Den højest målte hastighed var 86 kmt. på en strækning hvor man højst må køre 60.


En 45-årig mand fra Sønderborg erkendte i går i retten i Sønderborg, at han har haft mere end 27.000 fotos og film med børneporno liggende på sin computer på arbejde og hjemme privat. Det skriver Jydske Vestkysten.

Manden, der arbejder med IT og derfor var på hjemmebane, erkender at have haft billederne og forklarede i retten at det var spændingen i at finde tingene på nettet der var årsagen til at samlingen voksede. Han nægter dog at have delt noget af materialet, hvilket ellers ville forhøje straffen betydeligt.

I Retten var der lagt op til en tilståelsessag men eftersom manden ikke ville erkende at have delt filerne, så blev sagen afbrudt og skal i stedet i retten som en domsmandssag på et senere tidspunkt.


Medlemmer af Folkekirken, der gerne vil engagere sig, får nu en chance for at stille op til valg af repræsentanter til Sønderborg Provsti.

Det fik de nemlig ikke sidste år, da valget ellers foregik. For Sønderborg Provsti glemte at indkalde offentligheden til orientering om valget, som det ellers har pligt til.

Hermed er valget ugyldigt, fastslår biskop Marianne Christensen overfor Jydske Vestkysten.

Biskoppen blev gjort opmærksom på fejlen allerede i oktober sidste år, da menighedsrådet i Egernsund klagede over, at det orienterende møde ikke var blevet annonceret i dagspressen. Det blev heller ikke offentliggjort på provstiets hjemmeside.

– Vi troede, at vi kunne nøjedes med at sende indkaldelse til alle menighedsråd via mail, men det var altså ikke tilfældet, forklarer Erik Breum, formand for provstiudvalget.