Skip to content

Lokale nyheder – tirsdag d. 3. april

Sønderborg Kommune har igennem flere år arbejdet på at kunne tilbyde byggegrunde i Vester Sottrup. Der er satset på et område ved Johannes Johannsens Vej øst for Lerløkke, men her er der fundet så omfattende fortidsminder, at man er nødt til at finde et andet område. Udgifterne til udgravninger ville gøre byggegrundene for dyre.

– Som reglerne er nu, er det bygherren – i dette tilfælde kommunen – der skal betale for museernes udgravninger. For området i Vester Sottrup løber det op i 5,1 mio. kr., som skal fordeles på prisen for byggegrundene. Det er ikke realistisk, og derfor har vi besluttet ikke at fortsætte med byggemodningen dér, forklarer Aase Nyegaard, der er formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Aase Nyegaard forklarer at kommunen nu er gået på jagt efter andre områder der er velegnede til parcelhusgrunde.


24 landsbylaug i Sønderborg Kommune deltog sidste år i aktion “affaldsindsamling”. Nu får de igen tilbuddet om at få leveret sække og gribetænger fra kommunen samt pølser og sodavand fra Sønderborg Forsyning.

– Det er en supergod anledning til at hygge sig med naboerne og samtidig rydde op, så landsbyen er fin til konfirmationssøndagen og til, at foråret kommer og byder os alle sammen ud til mere udendørs liv. Det er selvfølgelig lidt kedeligt, at der er så meget affald at komme efter, men når det er sagt, så synes jeg, affaldsindsamlingen er en god aktivitet, som både pynter og sikkert har en opdragende effekt, siger byrådsmedlem Charlotte Riis Engelbrecht, som er formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer.


Natten til søndag var der åbenbart gang i den på Store Rådhusgade i Sønderborg. Der var nok også for meget gang i den, for på et tidspunkt måtte politiet træde til, da der var problemer med en lidt for aggressiv 23-årig ung mand fra Sønderborg.

Den unge mand ville tilsyneladende ikke finde sig i, at politiet blandede sig, og han råbte “Fuck dig og din mor” til en betjent.

Det skulle han ikke have gjort, for det medførte en anholdelse samt en sigtelse.

I Lille Rådhusgade i Sønderborg var der nogle timer forinden også ballade. Her gjorde en 26-årig mand for meget opmærksom på sig selv, og da politiet undersøgte ham nærmere, fandt de fire gram hash på ham. Han kan nu også se frem til en sigtelse.


Efter 20 års jubilæet i 2017 er Kultur- og idrætsnatten klar til en ny omgang events fredag den 24. august, hvor området til og med Multikulturhuset bliver involveret. Det kan foreningslivet høre mere om ved et informationsmøde onsdag den 4. april kl. 18.30 i den store sal i det nye Multikulturhus.

– Sidste års ønske om også at benytte Nørre Havnegade til Multikulturhuset kom ikke i spil på grund af vejarbejde. Det er færdigt nu, og Multikulturhuset er åbent. Her vil der være aktiviteter inde og ude, fortæller Erik Rosenbæk Bollerslev, formand for Kultur- og idrætsnattens styregruppe.