Skip to content

Lokale nyheder – tirsdag d. 29. maj

Det er ikke kun udlændinge der bliver standset ved grænsen. En dansk mand blev i går udtaget til stikprøve-kontrol ved grænseovergangen ved Kruså.

Et opslag i politiets registre viste at manden skylder det offentlige penge og derfor måtte han betale hvad han skylder.

– Vi tager imod alle slags betalingskort og kontanter, skriver politiet på Twitter.

Også en Litauisk mand blev standset ved grænsen i går. Han forsøgte at komme til Danmark ved brug af et falsk litauisk kørekort. Det lykkedes ham dog ikke at snyde de erfarne betjente ved grænsen og han blev budt på gratis overnatning hos politiet indtil han i dag formentlig bliver stillet for en dommer.


Kraftige regn- og tordenbyger har natten til tirsdag ramt især den østlige del af Sønderjylland. Politiet melder om flere brande, som man tror skyldes lynnedslag.

Her i området gik det ud over Augustenborg og Egernsund. I Augustenborg slog lynet ned i et træ og flammer fra branden i træet bredte sig til fire parkerede biler.


Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen taler lørdag ved de danske årsmøder i Sydslesvig. Han kommer under mødet ind på den rolle, det danske mindretal syd for grænsen spiller for det gode samarbejde henover grænsen.

– Det danske mindretal er en vigtig årsag til det gode samarbejde, som ellers er udfordret med det, der sker nationalt og i EU, hvor mange lande – inklusive Danmark – lukker sig om sig selv, velvidende det er fællesskabet og dialogen, der har bragt os frem til den velstand, vi har i dag, siger borgmesteren, der opfordrer til at intensivere og opretholde de gode relationer henover grænsen.


Formodet skimmelsvamp, slim og snavs blev i sidste uge fundet adskillige steder i køkkenet på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa ved et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen. Det udløste en bøde på 20.000 kroner.

– Det skal ikke ske, og vi er ved at få det bragt i orden. Det er dybt beklageligt, og vi gør alt, hvad vi kan, for at rette op, siger køkkenchef Lis Sjørup, der fastslår, at kritikpunkterne ikke går ud over indlagte på sygehuset:

– De steder, hvor der er fundet urenheder, er aldrig i direkte kontakt med fødevarer hverken rå eller forarbejdet, og derfor er det ikke til fare for patienternes ve og vel, siger Lis Sjørup til Jydske Vestkysten.


I år deltog omkring 4000 kvinder i Ladywalk i Sønderborg, og for andet år i streg havde Ældresagen en kortere rute på 4,5 kilometer med. Det gav flere kvinder mulighed for at deltage.

Sidste år deltog 3389 kvinder i Ladywalk der dermed har haft en pæn stigning i antallet.

Ladywalk er en gåtur for kvinder og arrangementet finder sted i 13 danske byer. I alt var 45.000 kvinder ude på gåtur i aftes.