Skip to content

Lokale nyheder – tirsdag d. 24. april

En temperamentsfuld mand med meget kort lunte! Det indtryk giver 12 tiltaleforhold mod en 26-årig mand fra Sønderborgs omegn i retten i disse dage.

Manden er anklaget for at have slået sin kæreste og nikket politiet skaller, at have kaldt en dommer for fucking idiot og forsøg på at bide en politibetjent. Desuden er han tiltalt for at have brændt sig egen bil af, mens den var på værksted. Han var sur over ikke at kunne få 18.000 kroner tilbage, som han havde betalt, uden værkstedet efter hans udsagn havde repareret køretøjet.

– Jeg fik forkert medicin, der gjorde, jeg fik blackout og udviste en uhensigtsmæssig adfærd. Jeg husker ikke så godt, sagde den 26-årige i retten.

Sagen, som du kan læse meget mere om på jv.dk, genoptages tirsdag, hvor der også ventes at falde dom.


Studerende fra alle tre fakulteter på SDU Sønderborg brugte forleden en dag på de to Kegnæsvirksomheder Als Segway og Sønderby Strand Camping.

De to lokale virksomheder havde som led i projekt Kompas sagt ja til en Innovations Camp, hvor de studerende med friske og nysgerrige øjne kunne kigge på nye ideer til markedsføring for de to virksomheder.

– Vi fik nogle rigtigt gode input fra de studerende. Primært er vi blevet bekræftet i, at de tanker som vi selv har gjort os, er de rigtige. Nu har vi bare fået en anledning til at sætte disse tiltag i værk, fortalte Nana Aukschun Nørsøller fra Sønderby Strand Camping efterfølgende.

De studerende foreslog bl.a. at arrangere temapakker for skoleklasser, lystfiskere og kite-surfere – og i den mere kuriøse afdeling en såkaldt “Dog Holiday'” hvor man kan have sin hund med på ferie.


Tirsdag og onsdag kommer to hold nye tilflyttere på besøg på Rådhustorvet. De skal fortælle om, hvordan det var at flytte til kommunen, og hvad de kunne ønske, at der blev ændret. Fokusgrupperne er et led i arbejdet mod en ny strategi for at få flere til at flytte til Sønderborg Kommune.

Og selvom der er fokus på tilflytterne, er det også vigtigt at forebygge, at de flytter fra Sønderborg Kommune igen.

– Det handler om at tiltrække, modtage og fastholde. Vi ved, at det er vigtigt, at den medfølgende ægtefælle også finder job. Hele familien skal på plads, ellers er der risiko for, at de flytter herfra, siger Tatjana Rode, der er bosætningskoordinator i Sønderborg Kommune.

Den 3. maj stables en workshop på benene. Både virksomheder og politikere er inviteret, og her vil alle parter blive præsenteret for erfaringerne fra de to fokusgruppeinterviews.


Pladsen som kollega til Alexander Hansen på højre back i SønderjyskE kommer ikke til at stå tom.

Selv om kalenderen viser slut-april, og de fleste spillere har fremtiden på plads, kan SønderjyskE formentlig snart præsentere en afløser for Simon Kristiansen, der forlader klubben til sommer – et år før oprindelig kontraktudløb.

JV erfarer, at samtalerne omkring Simon Kristiansens fremtid har stået på så længe, at SønderjyskE allerede har haft et par spillere til prøvetræning. Det bekræfter sportsdirektør Simon Lindhardt.

– Vi har haft to spillere til prøvetræning. Det er en ung ungarer og en islænding. De har begge gjort det ganske fint, siger Simon Lindhardt.