Skip to content

Lokale nyheder – tirsdag d. 21. august

Der er 500.000 euro, knap 4 mio. kr., på vej til Valdemarsmuren umiddelbart syd for grænsen til Tyskland. Pengene kommer fra regeringen i Slesvig-Holsten. De skal bruges til at redde muren fra at forfalde, skriver Flensborg Avis.

Valdemarsmuren er en del af forsvarsværket Dannevirke. Danerne byggede den i 1100-tallet for at holde fjender syd fra væk.

I dag er Valdemarsmuren på Unescos liste over verdensarv. Den er et stærkt nedslidt arkæologisk mindesmærke og er en del af Dannevirkemussets arkæologiske park.


To østeuropæiske mænd stak torsdag nat af fra vagterne ved en af grænsekontrollerne og fortsatte videre nordpå.

Det oplyser vicepolitiinspektør Sønke Iversen, operativ ansvarlig hos Udlændinge Kontrol Afdelingen i Padborg. Han mener, der var tale om et tilfælde af kådhed.

– De syntes tilsyneladende, at det var lidt skægt. De holder faktisk stille og kører så derfra, da vagterne vil henvende sig. Men vi får dem standset, og vi får sikret deres identitet. Det var ikke en episode, som udgjorde en sikkerhedsrisiko, siger Sønke Iversen til jv.dk


Bilister på vej mod eller fra Egernsundbroen bruger ofte den dobbeltsporede vej til at overhale. Det giver ifølge borgerne i området høj fart og livsfarlige situationer, ikke mindst når man skal krydse fra den ene del af Egernsund til den anden over den firesporede vej på østsiden af broen. Der må folk nogle gange springe for livet, påpeger fortalere for at få trafikken ned i ét spor på netop den del af strækningen til og fra broen.

– Vi har gennem lang tid forsøgt at få politikerne i tale for at få lavet en begrænsning på trafikken i området. Nu ser det endelig ud til at lykkes. Det er virkelig en farlig krydsning med høj fart og flere alvorlige ulykker, siger fortaler Gerhard Pawlowski, der er initiativtager til trafiksikringen til JV.dk


Sydals-Hallen trænger til renovering samtidig med, at der er for lidt plads. Derfor har bestyrelsens ansøgt Sønderborg Kommune om 39 millioner kroner til et renoveringsprojekt samt hal 2.

– Sydals-Hallen er mere end en hal. Det er et omdrejningspunkt og samlingssted for børn og voksne på hele Sydals. Det skal hallen blive ved med at være, og derfor er det vigtigt, at de tilbud vi giver brugerne følger med tiden, siger Henrik Høeg Fangel, der er Sydals-Hallens bestyrelsesformand.