Skip to content

Lokale nyheder – tirsdag d. 20. marts

Politiets fotovogn holdt i går parkeret på Aabenraavej ved Kruså og normalt skulle man forvente at operatøren ville være glad for ”kunder i butikken” med mange overtrædelser af fartbegrænsningerne. Men her er det noget helt andet der glæder operatøren.

Mere end 1.600 biler passerede fotovognen og der var kun 5 mindre overtrædelser af fartgrænsen, der på stedet er 80 kmt.

”Vi siger tak for at i passer på hinanden i trafikken” skriver politiet på Twitter.


Der er ikke kun på Strandpromenaden i Sønderborg, at weekendens voldsomme blæsevejr har sat sine tydelige spor. På Broagerland er Gendarmstien flere steder næsten helt forsvundet.

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Den har vel taget 3-4 meter af kysten, siger Henning Tychsen, som indtil marts drev Gammelmark Strand Camping og stadig bor tæt ved pladsen sammen med sin hustru.


Social- og Seniorudvalget vil gerne have forvaltningen repræsenteret i Udsatterådet, men bliver det en realitet, så fortsætter formand Jørgen Jørgensen ikke i rådet.

– Vi er enige om i rådet, at det ikke er en god beslutning at blande kommunen ind i rådet, men det er op til den enkelte, om de vælger at fortsætte, siger Jørgen Jørgensen, som tidligere har repræsenteret SF i byrådet.

Han påpeger, at Udsatterådet gerne fortsat vil samarbejde med Social- og Seniorudvalget, men at det skal være på rådets betingelser.


Mandag formiddag mødtes Sønderborg Kommune med deres rådgiver COWI. Men det er endnu alt for tidligt at placere et ansvar for, at den 26 millioner kroner dyre strandpromenade ikke kunne holde til en helt sædvanlig gang blæsevejr fra øst.

– Vi er nødt til at få et overblik over, hvad der er sket. Det går altså ikke så hurtigt, og vores rådgiver skal nu have en snak med entreprenøren. Jeg vil slet ikke gå ind i alt det med ansvar og løsninger, for det er for tidligt. Men det er klart, at vi har købt en strandpromenade, der gerne skulle holde mere end et halvt år, siger Henrik Littau, der er drift- og anlægschef i Sønderborg Kommune.


I weekenden den 16.-18. Marts har Svømmeklubben Sønderborg deltaget i mesterskaber for junior og seniorsvømmere på langbane i Hjørring. Mesterskaberne var for Vestdanmark, og blev holdt samtidig med mesterskaberne for Østdanmark, som blev afviklet i Ballerup.

Fra Sønderborg havde 6 svømmere opnået kravtider og var dermed udtaget til stævnet, som er for svømmere på min. 14 år. (årgang 2002 drenge/2003 piger – og ældre
Simon Perzynski slog personlig rekord i alle løb og i B-finalen slog han også klubrekord. I 800 meter fri fik han en sølvmedalje med hjem fra mesterskabet.

Da svømmerne til daglig træner i 25 meter bassin i Humlehøj er skiftet til et mesterskab i 50 meter bassin stort. Af samme grund gennemføres træningslejre for klubben altid i 50 meter bassiner. Klubben ser frem sig til, at kommunens planer om et 50 meter bassin i Sønderborg forhåbentlig realiseres. Det vil give mange muligheder for motionssvømmere, og samtidig styrke træningen for konkurrencesvømmere.