Skip to content

Lokale nyheder – tirsdag d. 20. februar

De glatte veje førte igen til uheld sent mandag aften på Sønderborg-motorvejen.

Omkring klokken 22 mistede en bilist herredømmet over sin bil og påkørte autoværnet i midterrabatten. Herefter endte bilen i den anden vognbane hvor bilens lygter døde ud. Herefter blev han påkørt bagfra af en anden bilist, der ikke kunne se ham og derfor ikke undgå påkørslen.

Heldigvis kom ingen personer til skade ved uheldet.

Sønderborgmotorvejen var efter uheldet en overgang spærret i både østlig og vestlig retning.


Biogasanlægget i Glansager er på vej i høring.

– Der er lavet en lokalplan og miljøvurdering af projektet, så vi har nikket ja til, at det skal sendes i høring. NGF Nature Energy lancerede i foråret et projekt i Blans, men det viser sig, Glansager er et meget bedre sted, fordi biomassen eksempelvis ikke skal sejles over med færgen der. Nu er der mulighed for at se, hvordan hele projektet er strikket sammen, siger formand for teknik- og miljøudvalget Aase Nyegaard, Fælleslisten, med opfordring til at se på projektbeskrivelsen.

Biogasanlægget skal producere op til 21 mio. kubikmeter naturgas og behandle omkring 600.00 ton biomasse om året. Det ventes at koste i omegnen af en kvart milliard kroner. Der er desuden planer om et lignende biogasanlæg i den nordvestlige del af kommunen omkring Kværs.