Skip to content

Lokale nyheder – tirsdag d. 17. april

I denne uge giver det ekstra god mening at lette foden fra speederen på vejene i Syd- og Sønderjylland. Politiet sætter nemlig ind med ekstra fartkontrol for at øge trafiksikkerheden.

I 2017 uddelte politikredsen 4.037 klip i kørekortene til bilister, der kørte mere end 30 procent hurtigere, end fartgrænsen tillader. Og det tal håber politiet at få bragt ned.

– Vi ved, at selv små overskridelser af hastigheden øger risikoen for dødsulykker. Ikke mindst har bilisterne sværere ved at bremse i tide, jo hurtigere de kører. I tilgift ved vi, at politiets fartkontroller har en præventiv effekt, de får bilisterne til at holde mere øje med speedometeret, fremhæver leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, vicepolitiinspektør Knud Reinholdt.

På landsplan uddelte politiet i alt 62.727 klip i kørekortene sidste år.

Sygehus Sønderjylland har haft markant flere patientklager end det nogenlunde lige så store Sydvestjysk Sygehus de seneste år. Direktøren peger på, at der er tale om meget få sager i forhold til de mange patienter, som årligt er i kontakt med sygehuset.

– Men vi gør alt for at undgå klager. De er jo udtryk for, at patienter eller pårørende har haft oplevelsen af, at noget ikke var i orden, og derfor tager vi klager meget alvorligt, siger Peter Fosgrau, som tilføjer, at der uanset forskelle mellem landsdelens sygehuse er tale om meget få klager ud af de cirka 400.000 patientkontakter om året.