Skip to content

Lokale nyheder – tirsdag d. 15. maj

Her til formiddag begynder Retten i Sønderborg arbejdet med at placere ansvaret for en alvorlig brandulykke, aften i maj 2017 fandt sted på havnen i Sønderborg.

Seks børn og en voksen blev alvorligt forbrændt ved et skatershow. Da det kneb med ilden i en to diameter stor ring, som en gruppe skatere skulle springe igennem, hældte en frivillig hjælper ekstra brændstof på.

Det antændte en eksplosionsbrand, som blæsevejret lynhurtigt sendte over på publikum, som stod tæt på.

Anklageren kræver, at den 21-årige medhjælper i Sønderborg Skaterklub dømmes for uagtsom legemsbeskadigelse. Det kan udløse bøde eller fængsel i op til fire måneder, men under særligt skærpende omstændigheder kan fængselsstraffen gå op til otte år.

Samtidigt kræver anklageren, at Sønderborg Skaterklub idømmes en bøde, fordi antændingen af ringen ikke var planlagt, tilrettelagt og udført sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt.


Med et overskud der næsten er tredoblet planlægger Gråsten Fjerkræ at udvide. Slagteriet har pladsmangel og må flytte arbejdspladser til Tyskland, men man regner med, at udvidelsen kan hente dem hjem igen.

– Vi er tilfredse med resultatet. Det viser, at det er rigtigt at satse på at levere kvalitet. Det efterspørger forbrugerne, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen i en pressemeddelelse.


Fredag efterlyste politiet i Flensborg vidner til stenkastet fra motorvejsbroen på A7 ved Gottrupel lige syd for grænsen til Danmark. Blandt andet fra lastbilchauffører, der havde lastvognens videoudstyr tændt.

Men politiet er fortsat på forholdsvis bar bund.

– Politiet har fået henvendelser fra en person, der har set en cyklist i området. Men de har desværre ikke fået henvendelser, de kan bruge, siger pressetalsmand hos Flensborg Politi, Sandra Otto, til TV SYD.

Derfor er politiet fortsat meget interesseret i alle former for henvendelser fra trafikanter og andre vidner i området.

– Vi ved, at rigtig mange biler har passeret området på tidspunktet. Så vi vil meget gerne høre fra dem, siger Sandra Otto.

En 58-årig dansk kvinde, bosat i Flensborg-området og med arbejde i Danmark, blev hårdt kvæstet ved ulykken, men er meldt udenfor livsfare.


Hvis du kan hjælpe Team Klaas med at finde de to Yamaha-motocrosscykler, der blev stjålet fra deres lastbil på Flensborgvej 185, venter der en klækkelig dusør.

I løbet af weekenden har den tyske arrangør holdt monstertruck-show ved det gamle Enstedværk, og natten til søndag havde de ubudne gæster. En lastbil blev brudt op og en blå Yamaha 450 yzf og en sort-hvid Yamaha 250 yzf stjålet. Motocrosscyklerne har en samlet værdi af 50.000 kroner.

Nu efterlyser arrangøren motocrosscyklerne på Facebook. Hvis nogen har information om, hvor de er, venter der 10.000 kroner i belønning. Man bedes kontakte politiet, hvis man har relevante oplysninger.