Skip to content

Lokale nyheder – tirsdag d. 14. august

radioback

Taksationskommission tilbageviser den partsfordeling, kommunen har lagt op til i afvandingsprojekt i Skovmose, og det betyder, der endnu engang kan gå år, inden sommerhusområdet er fuldstændig tørlagt.

Det er en gevaldig begmand til kommunen, der havde regnet med, at det økonomiske ansvar kunne fordeles her i sensommeren. Derefter skulle den resterende del af afvandingsprojektet til seks millioner kroner gå sin gang.

– Det er skide træls. Jeg undrer mig over den måde, kommissionen har fældet sin afgørelse på. De burde fortælle os, hvordan vi så skal lave fordelingen, så vi kan komme med et nyt forslag, når de ikke er tilfredse med det, vi hidtil har lavet. Vi må erkende, afvandingen af Skovmose trækker yderligere ud, siger borgmester Erik Lauritzen til jv.dk


Der er ikke flere spor at efterforske i en sag om et voldtægtsforsøg ved Mølleparkens Plejehjem i juli. En 17-årig pige anmeldte, at hun var blevet forsøgt voldtaget, og at gerningsmanden var 25-35 år.

Pigen forklarede, at hun onsdag 4. juli om formiddagen var blevet forsøgt voldtaget på en grussti bag ved plejehjemmet. Men nu lukker Syd- & Sønderjyllands Politi sagen, hvor en 16-årige dreng dagen efter det anmeldte voldtægtsforsøg blev sigtet i sagen og fremstillet i et grundlovsforhør. Han blev dog løsladt, fordi retten ikke fandt politiets sag mod drengen stærk nok.

– Der er ikke flere spor i sagen. Efterforskningen er stoppet, og sigtelsen mod den 16-årige dreng er frafaldet, siger vicepolitiinspektør Carsten Arentoft Andersen, central efterforskning ved Syd- & Sønderjyllands Politi.


Fremgang på tværs af Danfoss driver stærk indtjening og et fortsat højt investeringsniveau. Det viser koncernens halvårsregnskab, der blev offentliggjort i dag.

Den positive udvikling i indtjeningen er drevet af den højere toplinje og gevinsten fra salget af varmepumpe-forretningen Thermia.

– Vi holder fast i et stærkt momentum på tværs af vores forretningsområder. Vores løsninger er relevante i forhold til en række stærke globale megatrends som urbanisering og bekæmpelse af klimaforandringer, der driver en stigende efterspørgsel på energieffektivitet og smartere digitale løsninger, siger koncernchef Kim Fausing, Danfoss.