Skip to content

Lokale nyheder – tirsdag d. 10. april

Om aftenen og natten står Sønderborg Slot som en stor, mørk klods ud mod havet. Det har byrådet i Sønderborg i mange år forsøgt at ændre. Ønsket er at belyse facaden, når det er mørkt. Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der skal give tilladelse til belysningen, derfor har der været flere møder mellem styrelsen og kommunen. Senest mødtes man i januar i år, og styrelsens svar er nu klar. Styrelsen siger nej til facadebelysning.

Stephan Kleinschmidt, der er formand for udvalget for kultur, idræt, handel og turisme forstår ikke afslaget.

– Et argument er, at der ikke var lys på slottet i gamle dage. Men nu er vi altså i 2018. Vi snakker om dæmpet lys, vi vil ikke tænde slottet som en lampe. Andre steder som Kronborg Slot, Frederiksborg Slot og Koldinghus har positive resultater med lys på bygningerne, siger Stephan Kleinschmidt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra styrelsen.


Politiet kommer med en opfordring, efter man flere gange de seneste dage har fået meldinger om naturbrande.

Politi og brandvæsen måtte mandag rykke ud til en naturbrand på en brakmark ved Rødekro hvor omtrent en tønde land brændte af.

– Vi får en del meldinger om naturbrande. Så herfra skal lyde en opfordring om at være ekstra påpasselig, når man brænder af. Græsset fra sidste år er stadig tørt, oplyser politiets vagtchef.


Tungvognscenter Syd under Sydøstjyllands Politi stoppede og tjekkede forleden en lastbil, hvor det viste sig, at der ikke var betalt vejbenyttelsesafgift for den pågældende dag og dagen før.

– Da transportvirksomheden i forvejen havde mere end fem forudgående afgjorte sager om manglende betaling af vejbenyttelsesafgift inden for en gentagelsesperiode på to år, blev bødetaksten fastsat til det maksimale beløb på 15.000 kroner for hver forseelse, hvilket derfor gav en samlet bøde på 30.000 kroner, fortæller politikommissær Stig Simonsen, der er leder af Tungvognscenter Syd.

Nogle dage senere standsede Tungvognscenter Syd igen et vogntog fra selskabet, hvor der var tale om fire dage uden betalt vejbenyttelsesafgift. Denne gang blev det derfor til en samlet bøde på 60.000 kroner – og dermed i alt bøder på 90.000 kroner, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.


Retssagen, der omhandler røveriet af kiosken ”Petit” på Jernbanegade i Sønderborg sidste sommer, blev i går sat på pause da den ene af forsvarerne måtte melde afbud til retssagen.

Sagen har mest handlet om at røveren har påstået sig tvunget til at begå røveriet og i retten har et vidne haft meget svært ved at huske noget af det han tidligere har forklaret for politiet.

Der er nu procedure på torsdag hvorefter der afsiges dom d. 18. april.