Skip to content

Lokale nyheder – onsdag d. 30. maj

Tre vicedirektører på VUC Syd er tirsdag blevet suspenderet, og VUC Syd-direktør Asbjørn Nielsen oplyser til TV SYD, at han nu vil indstille til en tjenestelig undersøgelse af de tre topchefer.

Det skal undersøges, om de tre vicedirektører har haft et medansvar for et overforbrug under den tidligere ledelse.

De utallige skandalesager, som VUC har været indblandet i, udløste i begyndelsen af året kritik fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

– Undersøgelsen bliver en advokatundersøgelse, og så længe den står på, er de tre vicedirektører suspenderet, siger VUC Syds dirketør, Asbjørn Nielsen, til TV SYD.


Anmelderne giver efter premieren på Sønderborg Sommer Revy revyen fire stjerner. Kun EkstraBladet giver tre stjerner.

Seks anmeldere har foreløbig givet revyen fire ud af seks stjerner. Jyllands-Posten giver revyen fire stjerner under overskriften ‘Solid sommerrevy i Sønderborg’.

Færre og færre trykte aviser anmelder revyen i Sønderborg, mens flere og flere onlinemagasiner kommer til Sønderborg. Fra dem er der også fire stjerner.

JyskFynske Medier, som udgiver JydskeVestkysten, giver også revyen fire stjerner under overskriften ‘En flot og festlig sejltur’. Også Børsen giver fire stjerner.

EkstraBladet giver tre stjerner under overskriften ‘Sønderborg på det jævne. Skjulte fejl og mangler’.

Direktør Leif Maibom er glad for anmeldelserne.

– Vi har jo hele tiden vist, at det er et mærkeligt år. Revyen har kørt på én måde i mange år. Nu skifter det, så vi har ikke haft forventningerne alt for højt oppe. Jeg er glad for de solide 4-stjerners anmeldelser. Vi ville selvfølgelig gerne have haft et par femmere, men vi er meget tilfredse, siger Leif Maibom til Jydske Vestkysten.


Mølleparken bliver fyldt den kommende weekend, når koncertsæsonen begynder for Kultur i Syd og publikum. Fredag er det Saveus og Carpark North, som går på scenen. Mens det lørdag er Medina og Mads Langer.

– Det er en rigtig stærk weekend. Både Saveus og Carpark North er meget oppe i tiden, så det bliver en rigtig god start. Medina og Mads Langer er altid garanti for en god popfest, siger Jes Johansen, der er eventchef for Kultur i Syd.

Der er få billetter tilbage til begge koncerter.


Peter Dubgaard fra Hørup blev en af vinderne ved Danish Design Award mandag aften i København. Med fodgyngen SWNX til bevægelsesglade børn strøg han til tops i kategorien Better Learning.

– Det var utrolig fedt. Jeg kan godt være nervøs, når jeg skal til eksamen, men her var jeg endnu mere nervøs, fortæller Peter Dubgaard til Jydske Vestkysten.

I modsætning til mange andre prismodtagere, der var store koncerner, havde han ikke et stort følge med. Han gik derimod alene på scenen til tonerne af sangen Footloose for at modtage sin pris og sige et par ord.

– Der var en virkelig fed stemning. Det hele var meget professionelt. Helt uforglemmeligt, fortæller Peter Dubgaard.

SWNX er designet til børn, der har svært ved at sidde stille. Den kan hjælpe læreren med at skabe ro i klasserum med mange bevægelsesglade elever, ligesom den kan hjælpe det enkelte barn til at finde koncentration eller få afløb for sin energi på en ikke-forstyrrende måde.