Skip to content

Lokale nyheder – onsdag d. 28. februar

Det bliver efter alt at dømme et enigt Flensborg Byråd, der midt i marts beslutter at ansætte viceborgmester Stephan Kleinschmidt fra Sønderborg som ny topembedsmand i Flensborg Kommune. Han kommer til at sidde i en rådmandslignende topembedsmandsstilling på niveau med tre andre lige under overborgmester Simone Lange (SPD). Stephan Kleinschmidt repræsenterer i Sønderborg Byråd Slesvigsk Parti – det tyske mindretals parti i Danmark. I Flensborg repræsenterer han alene sig selv.

– Det er mit arbejde – ligesom jeg nu har arbejde som politisk rådgiver i statskancelliet i Kiel. Det får ikke betydning for mit politiske virke i Sønderborg, siger han til Jydske Vestkysten.


SønderjyskEs håndboldherrer er helt som ventet videre til sjette runde i pokalturneringen efter en sejr i aftes på 35-25 ude mod Hjørring fra Jyllandsserien.

Mens det videre avancement rent sportsligt blev en formssag, var selve turen gennem Jylland fra Sønderborg til Hjørring en anderledes udfordring. Det danske vintervejr gjorde de 353 kilometer mod nord til en vanskelig opgave.

Allerede da SønderjyskE-bussen var nået til Vejle, stod det klar, at holdet umuligt kunne nå frem i tide, så kampen kunne begynde klokken 19.45. Trafikuheld og sne på motorvejen gjorde turen til en langtrukken affære.

Heldigvis for sønderjyderne indvilgede de nordjyske værter i at udsætte kampen, så SønderjyskE ikke skulle vende bussen med uforrettet sag. Kampen kom i gang omkring klokken 20.30.


I fremtiden skal det være muligt at straffe kriminalitet såsom hærværk, tyveri og salg af stoffer i udsatte områder dobbelt så hårdt, som i dag. Sådan lyder en del af forslaget i regeringens kommende ghettoudspil, som forventes at blive offentliggjort i sin helhed i morgen torsdag.

Forslaget møder kritik fra flere borgmestre der har et ghettoområde i deres kommuner. Blandt andre Sønderborgs Borgmester Erik Lauritzen.

– At man på den måde udpeger folk, der skal straffes hårdere end andre for samme forbrydelse, mener jeg, er på kanten med Grundloven. Jeg anerkender, at der skal gøres en indsats mod kriminaliteten, men vi skal holde fast i de danske principper, og det her går over grænsen for, hvad der er dansk. Vi er alle lige for loven, siger Erik Lauritzen til Jydske Vestkysten.

Han mener i stedet, at der skal bruges ressourcer på at få fat i de få uromagere i stedet for at diskutere strafudmålingen.

– Jeg tror ikke på, at det er strafudmålingen, der afholder kriminelle fra at begå forbrydelser.


Det var Flensborgs socialdemokratiske overborgmester Simone Lange, der opfordrede Sønderborgs viceborgmester Stephan Kleinschmidt til at søge jobbet som medlem af Flensborg Bys kommende direktion på fire medlemmer. Men var opfordringen ikke kommet fra overborgmesteren, ville andre række over grænsen for at få fat på Kleinschmidt.

– Havde hun ikke gjort det, så havde vi, forklarede CDU’s gruppeformand Arne Rüstemeier, da byen tirsdag præsenterede den nye topchef med de sønderjyske rødder.

Og måske havde Kleinschmidt også selv fået ideen.

– Da jeg blev gjort opmærksom på jobannoncen, tænkte jeg, at det lige på en prik passede til mig, sagde Kleinschmidt.

Mere end 50 kandiderede til stillingen som medlem af Flensborgs topledelse.