Skip to content

Lokale nyheder – onsdag d. 27. juni

I aften er der indkaldt til ekstraordinært møde i Børne- og Uddannelsesudvalget. Eneste punkt på dagsorden er en sammenlægning af Kulturbørnehaven Pøl og Nordborg Børnehave på matriklen, hvor Nordborg Børnehave ligger i dag.

– Det er da brandærgerligt, men vi gjorde, hvad vi kunne, siger Tenna Astrup Nielsen, der netop er gået fra næst- til formand for forældrerådet i Kulturbørnehaven Pøl.

Forældrene har kæmpet hårdt imod den ny dagtilbudsstruktur for Nordborg, der altså vil betyde enden for deres institution.

Begrundelsen for sammenlægningen er, at faldende børnetal havde gjort det vanskeligt at opretholde en kvalitativ drift. Ifølge en analyse fra Sønderborg Kommune for Nordborg-området er der i dag cirka 100 børn færre end, der er kapacitet til.


Det er sjovt at bade i havet, og Sønderborgområdets dejlige strande indbyder til masser af strandture for både store og små. Sikkerheden er selvfølgelig vigtig, og søndag 1. juli mødes vandglade børn og unge i alderen 8-15 år med professionelle kystlivreddere, der lærer fra sig om livreddende førstehjælp og selvhjælp.

Det foregår på Fluepapiret på Strandvej i Sønderborg. Her bliver børnene budt på udfordrende og sjov træning med udgangspunkt i de færdigheder som kystlivredderen skal beherske.

Campen giver en smag på livreddende førstehjælp og selvhjælp, men byder også på intro til aktiviteter som dykning, beach-flag race, og mange andre spændende strand- og havaktiviteter. Campen afholdes af DGI i samarbejde med Svømmeklubben Sønderborg og Sønderborg Kommune.


Trafikken på en landevej nord for Augustenborg blev onsdag morgen generet af en lille flok køer der var taget på udflugt fra deres indhegning.

Køerne bevægede sig ind i en villahave hvor de tilsyneladende nød de mange fine planter der kunne gumles på.

En times tid senere kunne politiet dog meddele på Twitter at køerne var blev fanget ind af ejeren og nu var på vej til egne græsgange.


Sikkerhed er grundejeres eget ansvar, og derfor er det hverken kommunernes ansvar at stille konkrete sikkerhedskrav til dæksler eller at føre generel kontrol med sikkerheden omkring private brønde og tanke, siger Aabenraa Kommune.

Kommunen mener ikke at have et ansvar i forbindelse med dødsulykken forrige weekend, hvor en to-årig dreng faldt i en brønd.

– Her i landet er det sådan, at næsten alting er ejerens ansvar, og sådan er det. Vi spiller ingen rolle i den her sag, siger Barbara Frenzel, afdelingschef i Byg, Natur og Miljø i Aabenraa Kommune.

Ifølge reglerne må ejere af septiktanke i princippet selv vælge hvilket dæksel, de bruger over brønde og tanke. Det kan være alt fra en 100 kilo tung betonklods til en simpel træplade. Grundejeren skal dog sikre, at det er forsvarligt.