Skip to content

Lokale nyheder – onsdag d. 22. august

Kulturudvalget er pålagt at spare en million kroner på bibliotekerne, og politikerne har nu peget på de områder, som der skal spares på fra 2019 og det lykkes at spare uden at lukke nogen biblioteker.

Besparelserne kommer til at betyde en beskæring i bibliotekets konto til indkøb af musik, reducering af en administrativ stilling og en it-stilling. Politikerne har også peget på en række besparelser, som kun gælder for 2019. Det er budgettet for indkøb af bøger og film samt serviceringen af læsekredse, som beskæres. Det giver i alt besparelser for knap en millioner kroner fra 2019.

– Enhver besparelse på bibliotekerne er ærgerlig, da det vil give en forringelse af bibliotekstilbuddet. Men jeg synes, vi har kigget på det ret objektivt og nøgternt, så det giver mindst muligt skade, siger udvalgsformand Stephan Kleinschmidt.


En gennemgang af de zebrastribede overgange i Sønderborg kommune fører til nedlæggelse af en del, fornyet trafikvurdering af andre, og tre bevares efter en høringsfase, hvor folk er gået på barrikaderne for fodgængerfelterne.

Det er fodgængerfeltet ved Bosager, der bevares i nuværende form af hensyn til brugerne af botilbuddet Bosager. Teknik- og miljøudvalget pillede desuden på sit møde sidste uge fodgængerfeltet på Østergade i Guderup og i Hundslev ved skiltet til Notmark ud af slagplanen for afvikling af fodgængerfelter.


Skolerne er i gang efter sommerferien, og hundredvis af børn er igen afsted på deres cykler til og fra skole, fritidsaktiviteter og legeaftaler. Sønderborg Kommune sætter i august-september fokus på børn og cykling med to kampagner.

– Formålet med kampagnerne er at åbne forældrenes øjne for de mange fordele, der er ved at skifte sikkerhedsselen ud med en cykelhjelm. Jeg synes børn skal have muligheden for at opleve glæden og friheden ved at transportere sig selv. Selvfølgelig skal børnene have en vis alder før man kan sende dem afsted alene, og afstanden og vej- eller stiforholdende skal være til det. Men så er det også bare med at komme op på cyklen og afsted. Som forældre slipper man også for den tætte trafik lige omkring skolen om morgenen, så jeg ser mange fordele ved at man giver sit barn lov til at cykle, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard.


Tirsdag aften måtte SønderjyskE’s håndboldherrer tage hjem fra Mårslet med et firemålsnederlag i holdets sidste kamp, inden det lørdag går løs for alvor.

Modstanderen var Århus Håndbold, der havde vundet seks ud af deres syv træningskampe mod blandt andet Skjern Håndbold og Ribe-Esbjerg.

Det blev en kamp, der bød på fight, intensitet, agressivitet og masser af råberi fra både bane og bænk.

Kampen endte 29-25.