Skip to content

Lokale nyheder – onsdag d. 21. februar

Klokken bimlede og bød velkommen til alle dem, som ønskede at skrive i prins Henriks kondolencebog tirsdag. I løbet af dagen var omkring 150 sønderjyder forbi Gråsten Slot for at nedfælde et par ord til prinsen og hans familie.

Solen skinnede over slotshaven, som de to veninder Sonja Søgren Espensen og Bente Thomasen havde fundet vej til. De er egentlig fra Nordborg, men da de var i området, besluttede de sig for at skrive i kondolencebogen.

– Det synes jeg, at han fortjener. Han har fået rigtig mange hug, men der er jo mange mennesker, som kun har godt at fortælle om ham, sagde Sonja Søgren Espensen til Jydske Vestkysten.


Det var ikke et udtryk for, at der var hold i al kritikken, da VUC Syds bestyrelse mandag eftermiddag valgte at lægge sig fladt ned, efter Styrelsen for Kvalitet og Undervisning (STUK) i slutningen af januar uddelte en sønderlemmende kritik af forholdene på uddannelsesinstitutionen.

VUC Syd tog kritik af ødsel brug af offentlige midler, manglende faglige og pædagogiske kompetencer, habilitetsproblemer og meget mere til efterretning. Alligevel mener bestyrelsesformand og Haderslev-borgmester H.P. Geil ikke, at styrelsen har ret i sin kritik.

– Der er mange nuancer i det. Men vi orker simpelthen ikke på nuværende tidspunkt at tage kampen. Vi diskuterede eksempelvis også, at det ikke er specificeret, hvorfor vi skal betale 1,2 millioner kroner tilbage, men det gør vi, siger H.P. Geil til Jydske Vestkysten.


Mohammed Sdiri vil nu tale i Vestre Landsret. Den 19-årige mand, der i fjor blev idømt syv års fængsel for drabsforsøg på en 29-årig mand i Sønderborg, erkender nu, at det var ham, der affyrede en pistol. Men han nægter, at det var et drabsforsøg. Det skriver Jydske Vestkysten, der følger sagen ved Retten i Sønderborg.

Flere af offerets brødre har både i byretten og landsretten forklaret, at Sdiri skød flere gange end de to, han selv har fortalt om nu i landsretten. Offeret vidnede også i landsretten tirsdag. Her gentog han de ord, han husker, før han blev skudt:

– Han sagde: “Hvad så? Nu dræber jeg dig” – lød det i retten.

Familien er flygtet fra krig og elendighed i Afghanistan, og derfor har det rystet dem alle at opleve så voldsomme ting i det ellers fredelige Sønderborg og Danmark.


Politiet ved grænsekontrollen standsede i går en 26-årig narkopåvirket bilist i den midlertidige grænsekontrol ved Frøslev.

Manden blev sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret.

Manden blev bedt om at betale en bøde på 15.000 kr. – ellers ville politiet beslaglægge bilen som sikkerhed for bøden. Manden valgte det sidste og måtte forlade stedet uden sin bil.


Hvis det ringer på døren her til morgen, så er det ikke nødvendigvis postbuddet der kommer tidligt forbi med breve og pakker – der kan lige så godt være tale om politiet, hvis du altså har urent mel i posen

– Igen i nat har vi samlet folk ind, der har “glemt” at indfinde sig til retsmøder, skriver Syd- og Sønderjyllands politiet på Twitter.