Skip to content

Lokale nyheder – onsdag d. 16. maj

Anlægsarbejdet med en ny rundkørsel på Augustenborg Landevej får tilsyneladende ikke bilisterne til at sætte farten ned, selvom der af sikkerheds hensyn er skiltet med 40 km/t. Det afslørede en ATK-måling, der blev foretaget over fem timer i går.

Det var Sønderborg Kommune, der havde bedt politiet fortage en måling på strækningen, da der var mistanke om, at der bliver kørt hurtigere end den tilladte hastighed på stedet.

På de fem timer registrerede ATK-vognen 117 bilister, der kørte for hurtigt. 22 bilister står til et klip i kørekortet og hele 19 til en betinget frakendelse af førerretten. Den højeste målte hastighed var 79 km/t i 40 km/t-zonen.


Hansson og Knudsen med hovedsæde i Odense udfaser sine aktiviteter i Sønderborg, hvor den har haft afdeling siden 2011.

– Det er ikke gået, som vi havde håbet på. Vi har haft svært ved at tjene nogle penge. Det er et svært marked hernede. De mindre opgaver har vi ikke været gode nok til, siger direktør Dirk Voss.

Den fynske virksomhed købte for godt syv år siden Sønderborg-firmaet Johan C. Nielsen, der var en del af byggekoncernen Davidsen, som var krakket. Den gang var der omkring 50 mand. Nu er der 12-14 medarbejdere.

– Det var en for lille afdeling og ekspandere hernede, troede vi ikke på. Vi vil stadigvæk være i området, men kun når det drejer sig om større projekter, siger Dirk Voss.

Hansson og Knudsen, som i 2016 blev en del af Danmarks største entreprenørfirma Per Aarsleff-koncernen med end 300 ansatte, har kvit og frit overdraget sin afdeling på Ellegårdvej og de ansatte til byggefirmaet Fynsk & Søn, der hidtil alene har haft sæde i Nordborg.


Industrigruppen i Sønderborg og Sønderborg Kommune ser meget positivt på samarbejdet om erhvervs- og uddannelsesindsatserne i Sønderborg-området.

Indtil videre har man formået at knække den negative kurve med nettotilflytning. Samtidig kæder man virksomhederne bedre sammen med uddannelsesstederne, herunder folkeskolen og den nye CIE-uddannelse for at understøtte, at flere unge tager en erhvervsuddannelse.

Også infrastruktur med fokus på udvikling af Sønderborg Lufthavn, tiltrækning af nye virksomheder og understøttelse af lokale virksomheder peger på at Sønderborg-området er inde i en god udvikling.

Formanden for Industrigruppen i Sønderborg, Erling Duus, roser kommunens erhvervsindsatser:

– Sønderborg Kommune har formået at søsætte en række af nyskabende initiativer samtidig med at fastholde den gode rammesætning, som understøtter erhvervslivets vækstmuligheder. Vi ser frem til at følge Sønderborg-områdets udvikling nøje og ser gerne, at kommunen fortsætter i den gode retning, siger Erling Duus.


Fem helt unikke projektgrunde er sat til salg i Sønderborg. Her kan man erhverve sig alt fra en lille byggegrund lige ved siden af Hønekilden i Sønderborg til en kæmpe grund på Borgmester Andersens Vej, hvor der fx kan opføres etageboliger eller rækkehuse. Udbuddet slutter den 25. juni.

Det er ikke hver dag – eller hvert år for den sags skyld – at Sønderborg Kommune sætter sådan en håndfuld helt særlige grunde til salg. Kommunen håber derfor på at nå bredt ud til dem, der går med store drømme, men måske mangler det rigtige sted at leve dem ud.

Nogle af grundene sælges til højeste bud, mens andre grunde sælges til den, der kan fremvise det bedste projekt. På kommunens hjemmesiden kan man se fem videoer, der præsenterer de fem grunde hver for sig.

– Det har været en spændende proces at arbejde med at gøre de fem grunde klar til salg. Nu er jeg bare spændt på at se de bud og projektideer, der kommer ind. Her er jo både noget for dem, der har en anderledes boligdrøm for sig selv og sin egen familie, og for investoren der vil opføre boliger eller erhverv, der kan komme andre borgere eller byen til gavn, siger ejendomskonsulent i Sønderborg Kommune Christina Petersen.