Skip to content

Lokale nyheder – onsdag d. 14. marts

Natten til tirsdag blev 22 biler i Sønderborg og Aabenraa udsat for rudeknusninger. De var også mange lignende tilfælde både op til og i weekenden.

Fælles for de mange rudeknusninger er, at ruderne er ramt af stålkugler – formentlig affyret med en softgun-pistol, har politiet oplyst.

De mange tilfælde af rudeknusninger fik i nat politiet til at holde et særligt øje med de større parkeringspladser i de ramte byer.

– Vi har i nat patruljeret intenst omkring parkeringspladserne – og her klokken 05 onsdag morgen har vi ikke fundet ødelagte biler eller fået anmeldelser om knuste ruder. Nu afventer vi, om der kommer anmeldelser senere på morgenen, når folk skal på arbejde og kommer ud til deres biler. Jeg håber dog, at vores indsats har forhindret flere ødelæggelser, siger vagtchef Nikolaj Hølmkjær, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV Syd.


1. juli står Oksbøl Sogn på Nordals igen uden præst. Hanne Lund, der blev ansat samme dato et år tidligere, har sagt sit job op. Hanne Lund siger til JydskeVestkysten, at hun stopper, fordi hendes stilling står til at blive ændret. I stedet for at konfirmere alle elever fra Østerlund og Oksbøl Friskoler skal præsten i Oksbøl fremover kun konfirmere de af skolernes elever, der bor i pastoratet.

– En vægtig grund til, at jeg søgte jobbet, var netop, at jeg ville få masser af konfirmander. Jeg må bøje mig for, at andre har ret til at ændre på fordelingen, men jeg vil ikke være med til den strukturændring, og derfor siger jeg op, forklarer hun.

Af hensyn til de 30 unge, Hanne Lund skal konfirmere 10. og 12 maj, har hun valgt først at indgive sin opsigelse nu. Hun har tre måneders opsigelse.