Skip to content

Lokale nyheder – onsdag d. 13. juni

Underviserne på VUC Syd får tirsdag at vide, om de kan fortsætte i deres job, eller om de må se sig om efter et andet. Her holder VUC Syd nemlig afskedigelsessamtaler med en række af de undervisere, som mangler faglige og pædagogiske kompetencer, oplyser VUC Syds direktør, Asbjørn Nielsen.

VUC Syd udarbejdede tidligere på året en oversigt over cirka 120 underviseres kompetencer. Det viste sig, at 20 lærere mangler faglige kompetencer og pædagogikum, mens 36 ikke har pædagogikum for at opnå fuld undervisningskompetence.

Direktør Asbjørn Nielsen vil ikke løfte sløret for, hvor mange han planlægger at afskedige men i starten af juni fortalte han at der bliver tale om et tocifret antal afskedigelser.


Gennem de seneste fem år har Sønderborg Kommune undervist sine ansatte i at omgås udviklingshæmmede og demente uden at bruge magt. Alligevel er episoder med tvang steget – i hvert fald på papiret. Det skriver Jydske Vestkysten.

Sidste år indberettede de ansatte 182 tilfælde. Det er 15 procent flere end i 2016. Det bekymrer dog ikke Preben Storm (S), formand for byrådets social- og seniorudvalg.

– Selvfølgelig havde jeg gerne set et fald, men jeg ved, at de ansatte arbejder knaldhårdt på at få det ned, siger han og tilføjer:

– Hvis en ældre ikke får børstet tænder i tre måneder, får vi jo også en skideballe. Nogle gange er man nødt til at gribe til magtanvendelse, mener han.


Der er begejstring i det tyske mindretal i Sønderjylland. Folketinget har nemlig besluttet at følge en indstilling fra kulturminister Mette Bock, om at bevilge fem millioner kroner til at udvide det tyske mindretals museum i Sønderborg.

– Det glæder mig på mindretallets vegne. Sammen med de midler, vi har fået lovning på fra tysk side er det et godt billede på mindretalsmodellen i grænselandet, som vi med rette er stolte over, siger Hinrich Jürgensen.

Ombygningen af det tyske mindretals museet i Sønderborg skal være færdig i 2020, når det tyske mindretal kan fejre hundrede års fødselsdag.

Ombygningen har en samlet projektsum på 26,4 mio. kr. Det tyske mindretals organisation, Bund Deutcher Nordschleswiger, arbejder på at få yderlig støtte fra en række fonde.


Lørdag er det tid til, at Zapp Zapp og Thomans Helmig indtager friluftsscenen Mølleparken. Men inden koncerten bliver der vist VM-kampen mellem Danmark og Peru.

– Vi håber, at folk i stedet for blive hængende derhjemme, indtil kampen er slut, at de kommer i god tid i Mølleparken til en fest. Festen forplanter sig forhåbentligt til koncerterne. Det kan være Thomas Helmig synger sin VM-sang, siger eventchef Jes Johansen fra Kultur i Syd.