Skip to content

Lokale nyheder – onsdag d. 11. april

Det skal være slut med, at alle nye skolebørn begynder i august på Nørreskov-Skolen og Nordals Skolen. I stedet skal det ske tre gange om året.

– Vi vil gerne give børnene det bedst mulige tilbud trivsel- og læringsmæssigt. Barnet skal begynde, når det er klart i stedet for på en centralt bestemt dato. Børn er børn, og vi kan se, at der kan ske meget med deres modenhed indenfor for få måneder, siger skoleleder i Guderup Carina Bielefeldt til jv.dk

De to skoler har i et samarbejde med dagtilbudsområdet Als Nord udarbejdet en ansøgning om rullende skolestart, som børne- og uddannelsesudvalget onsdag skal drøfte. Det er planen, at skolebørnene skal kunne begynde 1. marts, 1. august og 1. november.


Omkring 100 sønderjyske grundejere kan forvente, at staten tvinger sig adgang til at sætte et hegn op på deres grund. Samtidig kan nogle villaejere heller ikke se sig fri for et vildsvinehegn i baghaven. Det fortæller skovrider Bent Rasmussen fra Naturstyrelsen Vadehavet, der har ansvaret for opsætningen af et vildsvinehegn ved den dansk-tyske grænse.

Staten overtager ikke jorden, men erhverver retten til at opsætte et hegn på privat ejendom. Også selvom en grundejer nægter at lægge jord til et hegn ved den dansk-tyske grænse.

– Staten mener, at den her opgave er så vigtig, at den enkelte ejendomsret bør tilsidesættes, siger Bent Rasmussen.


Står det til formanden for børne- og uddannelsesudvalget, så kan rullende skolestart være realitet fra næste skoleår på de to folkeskoler på Nordals.

– Jeg er absolut meget positiv. Det vil være en fordel, når vi skal fange, hvornår det passer bedst for barnets udvikling at begynde i skolen. Overgangen mellem børnehave og skole vil blive klart bedre og understøtte det enkelte barn, siger Claus Klaris.

Med optag flere gange om året har de professionelle omkring barnet samt forældrene større mulighed for at vurdere det enkelte barns udvikling i forhold til skolestart, lyder det i ansøgningen fra Nørreskov-Skolen og Nordals Skolen om at optage nye børn i indskolingen tre gange om året.


Flere og flere turister besøger de danske feriehuse, og det er en glædelig nyhed for Dansk Erhverv og Dansk Kyst- og Naturturisme. Der er bare ét problem. Antallet af feriehuse kan ikke følge med det stigende antal gæster.

– Når kapaciteten vokser langsomt, er der inden længe stor fare for, at vi når et mætningspunkt, hvor der ikke er flere feriehuse at leje ud til de mange turister, der efterspørger en sommerbolig, forklarer Jens Hausted direktør for dansk kyst- og naturturisme.

Derfor lyder opfordringen til sommerhusejere om at flere bør udleje deres sommerhuse så udviklingen ikke går i stå.