Skip to content

Lokale nyheder – mandag d. 9. april

Søndag blev der sat ild til en campingvogn på Coriolisvej i Ragebøl ved Sønderborg.

– Der bor en person i campingvognen, men vedkommende var ikke hjemme. Men campingvognen er heller ikke til at bo i igen, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Jørn Pedersen, til TV SYD.

Takket været skarpe vidner kunne Syd- og Sønderjyllands Politi kort efter anholde to mænd på en parkeringsplads i nærheden af gerningsstedet.

De to mænd er henholdsvis 40 og 36 år, og de er blevet anbragt i arresten, oplyser politiet.


Her til formiddag, kl. 10, samles folk for at mindes de faldne under den tyske besættelse fra 9. april 1940 til 5. maj 1945. Ceremonien foregår ved mindestenen der er rejst i september 1948 på Helgolandsgade i Sønderborg – stenen der tidligere stod nedenfor kasernen ved Helgolandsgade.

Kl. 10 lægges der buketter ved mindestenen der nu er placeret tæt ved hovedindgangen til Sønderborg kaserne. Der lægges buketter af Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland, Sønderborg kommune med flere.

Der vil under ceremonien ved mindestenen deltage faner og flag fra foreningerne fra Kontaktudvalget for De Militære Traditioner i Sønderborgområdet.

Ceremonien ved den store mindesten afsluttes med at de fremmødte synger ”Altid Frejdig Når Du Går”.


Et indbrud i en villa har fundet sted mellem lørdag klokken 18.00 og søndag klokken 11.00 på Stjerneparken i Gråsten.

Der er blevet stjålet ti Arne Jacobsen Y stole, og tyvene har knust et vindue i bryggerset for at komme ind.


Et af resultaterne fra Spejdernes Lejr er Danmarks største sceneplads i den sydlige del af Kær Vestermark. Området er gjort klar til store kulturarrangementer og koncerter med permanente tilkørselsveje og strømforsyning. I december 2017 satte kommunen et arbejde i gang med en lokalplan for den sydlige den af Kær Vestermark, så der kunne arrangeres en større koncert på pladsen i sommeren 2018. Arbejdet blev sat i gang efter ønske af Kultur I Syd. Men arbejdet er nu sat på pause, da der ikke længere er planer om en koncert på pladsen.

– Lokalplanen er droppet, fordi der helt oprindeligt skulle være et stort arrangement. Men nu er der ikke behov længere. Det betyder jo ikke, at der ikke kommer koncerter, siger Aase Nyegaard, der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Kultur i Syd fortæller da også til Jydske Vestkysten at der arbejdes på at arrangere koncerter i 2019 og 2020 – men der foreligger pt ikke noget konkret om koncerterne.


På Søvænget i Nordborg blev der søndag ved 14 tiden meldt om en mindre brand i en vaskemaskine. Branden formodes at være opstået som følge af en kortslutning.

Der er ingen tilskadekomne, og branden har kun medført lidt sodskade.