Skip to content

Lokale nyheder – mandag d. 7. maj

Lørdag klokken 22.21 skete der et uheld på Søndre Landevej i Sønderborg By. En mand påkørte en anden bil, der var parkeret i vejkanten.

Begge biler fik betydelig materiel skade, men ingen kom alvorligt til skade, selvom manden måtte skæres fri af sin bil, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.


I erkendelse af at børn ikke er ens, ønsker Nørreskov-Skolen og Nordals-Skolen at indføre rullende skolestart. Det betyder, at børnene kan begynde i 0. klasse på tre forskellige tidspunkter af året – afhængig af det enkelte barns udviklingstrin.

– Vi ønsker at give børn så god en start på deres skoleliv som muligt, og vi tror på, at vi bedre kan ramme det helt rigtige tidspunkt, når der er opstart både 1. marts, 1. august og 1. november. Der sker rigtig meget i børns udvikling, når de er fem-seks år, og derfor kan et par måneder mere i børnehaven være lige dét, der skal til for at gøre det enkelte barn læringsparat og dermed glad for at komme i skole, siger formand for skolebestyrelsen på Nørreskov-Skolen, Henrik Christensen.

Forslaget får opbakning fra Børne- og Uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune.


Klokken 03.42 natten til søndag blev en 19-årig mand slået ned, da han var i byen i Lille Rådhusgade. Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi fik manden en mindre, dyb flænge i baghovedet.

Manden har oplyst til politiet, at det var en udlænding, og at han muligvis blev slået med en genstand. Manden kom på sygehuset og skal afhøres igen om episoden.


Nye tal fra ministerierne viser, at der med udflytningen af statslige arbejdspladser kommer flere job til studerende i Syd- og Sønderjylland. Borgmester i Sønderborg Kommune kalder de medfølgende studiejob for et ekstra plus.

Mindst 13 studiejob sendes i Syd- og Sønderjyllands retning i forbindelse med regeringens udflytning af statslige arbejdspladser.

Det viser en række folketingssvar på spørgsmål stillet af Eva Kjer Hansen (V), inden hun onsdag blev udpeget som minister.

– Vi er optagede af, hvordan vi kan gøre det attraktivt for de unge mennesker at få deres uddannelser i provinsen. Det vil det her bidrage til, siger Eva Kjer Hansen.
Sønderborg Kommune er to gange blevet tilgodeset ved uddeling af statslige arbejdspladser. Til stor glæde for kommunens borgmester Erik Lauritzen (S). Og de nye studiejob kalder han da også “et ekstra plus”.

– Det er rigtig, rigtigt godt. Det er en rigtig god start. Det er de ringe i vandet, der kommer ved, at man tør gøre nogle ting, siger han.


I forbindelse med et transportevent på havnen i Sønderborg lørdag var parkeringspladserne foran Sønderborg Slot spærret. Alligevel havde to biler parkeret på pladsen i løbet af fredag. Politiet prøvede at få fat i ejerne på telefon samt bopæl uden held. Derfor blev de to biler fjernet, og de står nu på parkeringspladsen på Ringridervej foran politistationen.

– Hvis du mangler din bil foran Sønderborg Slot, så er den ikke blevet stjålet. Den er blevet fjernet, og der venter en parkeringsafgift og en regning på udgiften for flytningen, siger vagtchef Torben Møller fra Syd- og Sønderjyllands Politi.