Skip to content

Lokale nyheder – mandag d. 28. maj

Søndag lige over middag blev politiet kaldt ud til Føtex på Perlegade i Sønderborg.

Her havde personalet grebet en 25-årig mand i at stjæle diverse mad og drikkevarer. Det var manden ikke tilfreds med og han blev mere og mere truende overfor personalet.

Politiets vagtchef fortæller, at manden også optrådte både truende og tydeligt påvirket, da patruljen nåede frem, hvorfor betjentene forsøgte at anholde ham og lægge ham i håndjern.

Det førte til tumult, og i den forbindelse forsøgte manden at få fat i en kniv, han havde i lommen. Det lykkedes imidlertid politiet at fravriste ham den, og anholdelsen blev gennemført.

Manden, som er fra lokalområdet, sigtes således for vold mod tjenestemand i funktion, butikstyveri samt besiddelse af noget hash, politiet fandt i hans lomme, og den førnævnte kniv.


Lørdag klokken 10.48 modtog politiet en anmeldelse om, at man kunne høre gentagne skud i et område, hvor der ikke ligger en skydebane.

Det viste sig, at et polterabend-selskab på Bygvej var i gang med lerdueskydning.

– Der var opsat en midlertidig skydebane og det var der søgt tilladelse til, så alt var i sin skønneste orden, oplyser politiet.


Forhallen på Sønderborg Sygehus skal sættes i stand for 71 mio kroner i forbindelse med at næste byggefase sættes i gang d. 1. september.

De brune klinker i forhallen bliver liggende men ellers bliver stort set alt andet i den lange forhal på sygehuset ændret.

I alt skal der indrettes 70 nye undersøgelseslokaler til modtagelse af ambulante patienter, til sekretariat, skyllerum m.m.

– Mange af dem bliver specialrum, der kræver særlige installationer til udstyr. Til øre-næse-hals-afdelingen skal vi f. eks indrette nye hørebokse, fordi de gamle bokse ikke kan flyttes, forklarer Ulf Hammer Eriksen, der er arkitekt på projektet.

Sideløbende med, at Sygehus Sønderjylland sætter håndværkere i sving i forhallen, er Gigtforening i gang med at ombygge to etager af tårn 10 til et nyt Gigthospital.

Gigtforeningen rejser også en helt ny bygning syd for sygehuset, der skal indeholde varmtvandsbassin.


Vejret var perfekt, da den første af fire afdelinger i Sydcup Kidz blev kørt i Vollerup. Det var nemlig søndag middag og eftermiddag overskyet, og det passede de 55 unge mountainbike-kørere perfekt.

Der skulle nemlig trædes hårdt i pedalerne for at komme rundt på den bakkede bane i Vollerup, og derfor var skyer meget bedre end den sol, som ellers har forkælet danskerne de seneste uger.

Der skal i alt køres fire løb og ved finalen i Lunderskov d. 16. september bliver vinderne fundet.