Skip to content

Lokale nyheder – mandag d. 27. august

To racercykler og to ældre træstole med lædersæder var udbyttet ved et indbrud i en villa på Lindevej i Vester Sottrup.

Det er sket på et tidspunkt mellem lørdag middag og søndag formiddag, og tyvene har skaffet sig adgang til huset ved at bryde en havedør op.


Der venter to mænd på 21 og 35 år fra henholdsvis Vollerup og Middelfart en hilsen fra politiet, fordi de natten til søndag blev tissetrængende et forkert sted.

Den 21-årige tømte ved totiden blæren op ad en parasol foran en af caféerne på Rådhustorvet, mens den 35-årige blev taget på fersk gerning i Perlegade en halv time senere.


Gråsten Andelsboligforening føler sig nu bedre sikret i fusionen mellem Gråsten og Sønderborg Fjernvarme med en ændring i vedtægterne, så derfor stemmer den nu for sammenlægningen, som den ved årsskiftet fik forpurret ved at true med at stemme nej.

– Det lyder måske skørt, men vi var ikke sikre på, folk ville køre til Sønderborg for at deltage i varmeselskabets generalforsamling. Dermed ville vi på sigt risikere at stå uden for indflydelse. Med definitionen af de fire pladser til andelsboligforeningerne, er vi sikret plads i bestyrelsen, siger Jimmy Poulsen der er administrerende direktør i administrationsselskabet Salus.


Onsdag den 29. august bliver der kl. 21.45 kortvarigt installeret og afprøvet en prøvebelysning på Sønderborg Slot.

Det sker efter længevarende forhandlinger med Slots- og Kulturstyrelsen. Prøvebelysningen skal understøtte både Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen i den efterfølgende myndighedsbehandling af forslaget.

– Sønderborg Slot fortjener at blive fremhævet – på alle årstider. Derfor er jeg glad for, at vi omsider får at se, hvordan en facadebelysning på Sønderborg Slot kan tage sig ud. Især med tanke på den værdi det vil have for slottet og Byens Havn, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Elementerne i belysningsløsningen omfatter sti- og parkeringsbelysning, indvendigt lys i vinduerne samt facadebelysning – sidstnævnte vil dog kun være tændt i perioder, hvis projektet godkendes og gennemføres.


Mandag morgen ved syv-tiden skete der et uheld på Egernsund Brovej i Egernsund ved Sønderborg. En kvindelig cyklist med et barn i barnestol blev ramt af en bus. Der er umiddelbart ingen livstruende skader, og både ambulance og politi var hurtigt på stedet.

Uheldet betød, at Egernsund Brovej blev spærret i begge retninger under oprydningsarbejdet.