Skip to content

Lokale nyheder – mandag d. 25. juni

En tyst statsborger forvildede sig i nat i den forkerte retning på motorvejen. Politiet har anholdt manden, men søger vidner.

Manden kørte omkring midnat nordpå i det sydgående spor på Sønderjyske Motorvej ved Aabenraa afkørsel 70. En time efter havde Syd og Sønderjyllands Politi stoppet manden ved afkørsel 69 Haderslev Syd.

Manden har sommerhus i Nordjylland og var noget forvirret, da politiet stoppede ham. Han havde tilsyneladende kørt i 12-14 timer uden mad og drikke. Det oplyser vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi til TV Syd.

Politiet søger vidner, der har set spøgelsesbilisten. Ring til politiet på 1-1-4, hvis du har oplysninger.


Det buldrer og brager og emmer af 1864-historie i Sønderborg i den kommende weekend, hvor overgangen til Als i 1864 markeres.

Som et nyt tiltag i år arrangerer Aktørudvalget for Turisme, Handel og Kultur sammen med Sønderborg Handel 1864-aktiviteter i Sønderborg midtby om fredagen fra kl.15 til 18.30. Her er der mulighed for at blive sat tilbage i tiden ved en gåtur i midtbyen.

Formanden for Aktørudvalget for Turisme, Handel og Kultur, Torben K. Petersen, ser frem til eventen:

– Aktørudvalget har valgt 1864-dagene og Kampen om Als som en af vore signaturevents, fordi 1864-begivenhederne er unikke for vores område og indeholder et uudnyttet turistpotentiale. Historiecenter Dybbøl Banke tilbyder et spændende program på Kær Vestermark, men det gælder også om, at byens handelsliv får glæde af eventen, siger han.


I 2010 vedtog Sønderborg Kommune en aftenskolepolitik, der blandt andet betød, at kommunens aftenskoler skulle have et fælles hus. Senest i 2017. Aftenskolernes Hus er endnu ikke en realitet, men nu har udvalget for kultur, idræt, handel og turisme afsat 500.000 kroner til et Aftenskolernes Hus.

– Aftenskolerne har længe haft ønske om at samle sig i et hus, nu kan vi tage et enkelt skridt videre på vejen, men vi har ikke fundet en langsigtet løsning. Vi har kun fundet finansieringen. Når vi tager det her skridt, så skal vi tage det fuldt ud. Det forpligter, siger udvalgsformand Stephan Kleinschmidt.

Nu er Sønderborg Kommune gået i dialog med Aftenskolernes Samråd for at finde lokaler, som kan samle aftenskolernes udbud under ét tag.

– Vi er ret begejstret. Nu lykkes det. Vi mangler voldsomt lokaler i Sønderborg By, siger Hanne Dahl, der er formand for Aftenskolernes Samråd.


I den kommende weekend står der 1864 som overskrift over rigtig mange arrangementer i hele kommunen. Hjemmeværnet gennemfører i samarbejde med Sønderborg Kommune lægning af kranse og buketter ved de mange grave fra 1864 på Kær Halvø.

Mindedagen for de faldne under de afsluttende kampe i 1864 tager sin begyndelse på Ulkebøl kirkegård fredag 29. juni hvor der lægges krans fra Hæren kl. 10:00. Efter denne indledning på dagen opdeles der i flere vognhold.

Der køres herefter ad flere ruter til de mange grave hvor der lægges i alt 5 kranse fra Hæren og 14 buketter fra Sønderborg Kommune.