Skip to content

Lokale nyheder – mandag d. 23. april

Det er nok aldrig en decideret rar oplevelse, når fremmede bryder ind i dit hus. Men en eller flere indbrudstyve forsøgte at forsøde den ubehagelige oplevelse for en sommerhusejer i Aabenraa.

Efter at have brudt et vindue op tog gæsten ophold i sommerhuset, sov i dobbeltsengen og tog for sig af husets vin og spiritus. Men det var ikke det eneste:

– Vedkommende har til gengæld klippet hækken, slået græsset og endda sat sit beskidte service i opvaskeren, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands politi, Ivan Gohr Jensen til TV Syd.

Men her stopper historien om det mærkværdige indbrud ikke. Indbrudstyven har nemlig også efterladt et brev til sommerhusejeren. Brevet er bare skrevet på fransk.

– Det er i hvert fald en franskkyndig, der har været i huset. Så skal vi bare have fundet en franskkyndig i politiet, siger Ivan Gohr Jensen.


Forventningen var, at der ville komme op mod 1000 mennesker til søndagens officielle åbning af den nye Annies Kiosk i Sønderhav, og det kom til at holde meget godt stik.

Allerede inden klokken 12.00, hvor festlighederne startede, var der fyldt op på parkeringspladsen, og vejen blev også hurtigt taget i brug. Samtidig blev køen for at få sig en hotdog til halv pris eller i dagens anledning en ringriderpølse fra grillen hurtigt længere og længere.

Det var den nye ejer af Annies Kiosk, Jens Enemark, ikke utilfreds med.

– Der ryger nok et par tusinde hotdogs og grillpølser over disken i dag, sagde Jens Enemark, mens det fortsatte med at vælte ind med kunder fra både Danmark og især Tyskland.


Sidste år blev slet ikke som Saab Danmark havde forventet. Virksomheden, der leverer kommunikationsløsninger til forsvarsmarkedet som civil sikkerhed i såvel ind- og udland, har netop præsenteret sit dårligste resultat i mange år.

Nettoomsætningen faldt med 27,7 procent til 92,5 millioner kroner mod 128 millioner kroner i 2016. Tilbagegangen skyldtes et afventende marked, hvor blandt andet to store ordrer blev forsinkede til starten af 2018. En af disse – en levetidsforlængelse af det finske søværns missilbådsklasse Hamina – fik Saab Danmark dog underskrevet i januar i år.

Resultatet efter skat endte på minus 13,8 millioner kroner inklusiv udskudt skat for 1,9 millioner kroner. Saab Danmark kalder da også selv resultatet for 2017 for utilfredsstillende i ledelsesberetningen.


Torsdagens kamp mod Skanderborg bliver den sidste hjemmekamp i Skansen for Simon Kristiansen.

Den 34-årige højreback stopper i SønderjyskE efter denne sæson.

– Jeg er utroligt ked af, at jeg bliver nødt til at stoppe i SønderjyskE, men jeg har følt, at det var den rigtige løsning for mig. Jeg er fysisk ikke længere i stand til at træne og spille i den mængde, som det kræves i en klub på det niveau, forklarer 34-årige Simon Kristiansen i en pressemeddelelse.