Skip to content

Lokale nyheder – mandag d. 20. august

Det er ikke kun illegale indvandrere der bliver taget i grænsekontrollen.

I weekenden blev hele tre personer anholdt og sigtet for narkokørsel da ville krydse grænsen ved Frøslev.

”Det er den tredje ved grænsen i løbet af denne weekend. Det er alt for mange! Kom sikkert frem” skriver Politiet på Twitter.

Der er i alt 15 grænseovergange mellem Tyskland og Danmark og politiet foretager stikprøvekontroller ved alle overgangene.


I weekenden har der været falske indsamlere på spil i Rødekro.

Indsamlerne udgav sig for at være fra Kræftens Bekæmpelse – men Kræftens Bekæmpelse har ikke nogen indsamling i gang lige nu.

– Vi tog ud til området for at lede efter de falske indsamlere, men de var ikke at finde, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Allan Dalager, til TV SYD.

Han beskriver de to falske indsamlere som unge mænd i alderen 17-19 år. Den ene lyshåret og omkring 175 cm høj. Den anden har lyst, krøllet hår og er mellem 175-180 cm høj.


Syd- og Sønderjylland er i al ubemærkethed blevet et par danmarksmestre rigere i løbet af weekenden.

De er 11 og 15 år gamle, og går til ponydressur på Gråsten Rideskole.

Den 11-årige Karoline Hjort Bang blev Danmarksmester i dressurridning i sin klasse.

Frederikke Jacobsen på 15 år, der bor i Høruphav, vandt kategori to for de mellemstore ponyer. Frederikke er også med på det danske landshold, der i sidste weekend vandt EM Sølv i pony dressur i England.

Begge piger blev trænet af Pernille Ørum på Gråsten Rideskole.


Den lukkede svømmehal på Idrætshøjskolen giver pladsproblemer i Humlehøj-Hallen. Derfor har politikerne valgt at give offentligheden mindre plads i svømmehallen.

Det ærgrer halinspektør Jan Nicolaisen.

– Det er rigtigt ærgerligt, for det ødelægger den offentlige svømmetid. Det øger ikke sundheden, fordi folk kommer ud af deres rutiner på grund af ændringerne. Til gengæld er der en masse unge, nye svømmere, som får glæde af det. Men sundheden for de ældre og motionssvømmerne bliver dårligere, siger Jan Nicolaisen til jv.dk