Skip to content

Lokale nyheder – mandag d. 19. februar

Politi, brandvæsen og ambulance blev søndag middag kaldt til havnen i Sønderborg, hvor en mand var kravlet op i toppen af den 90 meter høje kran, der står på byggepladsen på Nørre Havnegade.
Med sig havde beredskabet deres egen redningskran, men den kunne ikke nå helt op til manden, så to brandmænd iførte sig sikkerhedsliner og kravlede op til ham.

Foto: HKSSkadestedsfoto – www.sfb-brand.dk

– Det lykkedes dem at få overtalt manden til at få spændt sikkerhedsudstyr på og komme med ned på jorden igen, fortæller vagtchef Ivan Gohr fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Jydske Vestkysten.

Foto: HKSSkadestedsfoto – www.sfb-brand.dk

Der er tale om en mand på 45 år fra lokalområdet, der undervejs på sin færd til toppen kastede forskellige ting ned på jorden. Hvad hans ærinde med missionen var, ved politiet endnu ikke.

Manden bliver sigtet for flere forhold – blandt andet for at forstyrre den offentlige orden.


Utrygge buschauffører har i længere tid haft problemer med at køre fra holdepladserne i Kruså og ud på Flensborgvej. De bilister der kom kørende på Flensborgvej har simpelthen kørt for hurtigt. Derfor besøgte politiets fotovogn stedet i weekenden.

Det blev til 20 sager hvor den ene udløste et klip i kørekortet. Den højest målte hastighed var 95 kmt i et område hvor man højst må køre 60.


Til marts vil håndværkere rykke ind i det kommende ungehus Mejeriet på Løngang lige overfor Sønderborghus og Rutebilstationen. På en stor plakat på gavlen af ejendommen står, at det vil åbne til sommer, og det holder stadig.

– Det skulle efter planen være færdigbygget til august, og jeg har politisk ikke fået en orientering om, at det skulle være forsinket, siger kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt til Jydske Vestkysten.
Der skal være auditorium, bar, toiletter og backstageforhold, og der skal kunne holdes både møder, konferencer og koncerter – alt i det gamle mejeri. I den nye tilbygning vil der være to etager med loungeområde, mødelokaler og et udendørs gårdmiljø. Mejeriet vil få et tæt samarbejde med medborgerhuset og spillesteder Sønderborghus, der også skal stå for koncerterne i Mejeriet.


Der er plads til mindst 330 biler i det nye parkeringshus på havnen i Sønderborg. Men langt de fleste bildæk står tomme. Til gengæld er der proppet med parkerede biler på Havbogade.

– Vi er godt klar over problemet, siger Henrik Littau-Jensen, drift- og anlægschef i Sønderborg Kommune, hvis forvaltning i fredags netop havde modtaget flere henvisende skilte, der skal sættes op for at få flere bilister til at bruge parkeringshuset.