Skip to content

Lokale nyheder – mandag d. 14. maj

To gange lørdag aften blev ansatte ved DSB og grænsekontrollen mødt med vold og trusler på livet i toget på Padborg Station. Det skriver TV Syd.

Klokken 17.16 forsøgte en 22-årig afrikansk mand med adresse i Tyskland at komme ind i landet. Han ville ikke vise rejsehjemmel, og da togpersonalet insisterede, truede han dem på livet.

Den 22-årige mand blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg sigtet for trusler mod tjenestemand. Han blev varetægtsfængslet i otte dage.

To timer senere lørdag aften var den gal igen.

Klokken 19.15 anholdt politiet en 29-årig syrisk mand, som rejste ind i landet uden papirer. Under anholdelsen bed den 29-årige syrer en af Forsvarets grænsemedarbejdere i armen, og senere forsøgte han at nikke en politibetjent en skalle.

Også han blev søndag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i 14 dage, sigtet for vold mod tjenestemand.


Et enigt arbejdsmarkedsudvalg har overført godt 1,8 mio. kroner til en større renovering af Kegnæs Fyr og tilhørende bygning, som i nu halvandet år har fungeret som støtte for krigsveteraner og deres familier.

– Set med politiker øjne er jeg meget stolt af det her sted, hvor folk og deres familier hjælpes på ret køl. De kan tanke energi og støttes i de sociale relationer til familien, som ofte er dem, der lider skade, siger Jan Prokopek til Jydske Vestkysten.


Borgere, som er godkendt til kommunal madservice, kan selv indgå aftale med et lokalt spisested om levering. Det er der bare ingen, der gør.

Maden er nemlig ikke gratis. Egenbetaling er 53 kroner for en hovedret, 14 kroner for forret eller dessert, med mindre den lokale leverandør har sat prisen lavere. Og bestiller man mere og flere retter, koster det også ekstra.

Preben Storm (S), formand for byrådets social- og seniorudvalg, synes dog stadig, at der er grund til at bevare tilbuddet om et frivalgsbevis.

– Selv om vi må konstatere, at ingen bruger ordningen, er arbejdet nu lavet. Muligheden er der, hvis man ikke ønsker mad fra Det Danske Madhus, konstaterer han.

Om tre år udløber den nuværende aftale med Det Danske Madhus, hvorefter politikerne igen skal vurdere, om Sønderborg Kommune selv skal lave maden til hjemmeboende ældre og handicappede.


En 38-årig mand fra Nordborg forsøgte natten til lørdag at stikke af fra politiet med bilen fuld af stoffer.

Det oplyser vagtchef ved Syd og Sønderjyllands Politi, Ivan Gohr Jensen.

Den 38-årige mand ville ikke standse, da politiet prøvede at vinke ham ind til siden natten til lørdag ved 02.20- tiden. Da politiet optog jagten smed manden til sidst bilen fra sig og stak af til fods.

Hvad han ikke vidste var, at det var en hundepatrulje, han havde efter sig. Hundene fandt ham nær hans bopæl, og ved bilen blev fundet større mængder amfetamin, skunk og hash.

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg lørdag middag hvor han blev varetægtsfængslet i 4 uger.