Skip to content

Lokale nyheder – mandag d. 12. marts

Et ung-til-ung korps på tværs af Sønderborgs ungdomsuddannelser bliver nu uddannet til at støtte deres jævnaldrende til ikke at føle sig presset til at drikke mere, end de har lyst til.

– Projektet er med til at fremme det gode samarbejde mellem ungdomsuddannelserne og Sønderborg Kommune, og det nye ung-til-unge korps kommer til at bygge bro mellem ungdomsuddannelserne. Det betyder rigtig meget at ungdomsuddannelserne er så aktive i arbejdet med at fremme en sund ungdomskultur, siger formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune Helge Larsen.


Sønderborg er en farverig palet af studerende fra hele verden. Måske lægger du ikke så meget mærke til alle de forskellige nationaliteter i hverdagen, men lørdag den 17. marts – til International Day – kan du møde dem, deres mad og musik på Sønderborghus.

Det er efterhånden en god tradition i Sønderborg, at de internationale studerende en dag om året inviterer til arrangementet for at præsentere andre studerende og alle andre for deres hjemlandes traditionelle mad, drikke, musik og kultur i hyggelige omgivelser.

– Omkring 50 studerende er i fuld gang med forberedelserne. Der planlægges tilberedelse af mad og drikke, og musik og tøj bliver fundet frem. Nogle byder også på spil, udfordrende konkurrencer og andre overraskelser i form af små opvisninger. Så alle skal nok komme til at hygge sig – bare kom, lyder det fra Andrea Tóthová fra Sønderborg Student Foundation.

Arrangementet varer fra kl. 13 til 15, foregår på Sønderborghus, og der er gratis adgang.


Politiet fik lørdag aften klokken 22.32 melding om, at en 21-årig kvinde var påkørt af en bil på Pøl Nørregade. Hun blev ramt på benene. Bilisten forsvandt efter påkørslen af kvinden.

Vagtchef Ole Aamann fra Syd- og Sønderjyllands politi fortæller, at der formentlig er tale om en bevidst handling.

– Vi har en idé om, hvem der står bag påkørslen, så vi får fat på vedkommende på et tidspunkt, understreger vagtchefen overfor Jydske Vestkysten.


I 80erne og 90erne var der gang i Kolonihaveforeningen Mosekær i Havnbjerg, hvor typisk Danfoss-medarbejdere dyrkede grøntsager og blomster og fik lidt frisk luft i fritiden. Nu er det slut. Foreningen er nedlagt, kolonihaverne sløjfet, og fuglefløjtene forstummet.

– Der er ledig kapacitet i andre kolonihaveforeninger på Nordals og Kolonihaveforeningen var ikke hyggelig til sidst. Husene forfaldt, og der blev udøvet hærværk på dem, da de stod tomme, fortæller sagsbehandler Jane Ruby Hansen.

Sønderborg Forsyning vil opføre et nyt større vandværk på arealet som erstatning for de gamle vandværker i Havnbjerg og Nordborg.


En bilejer på Humlehaven i Sønderborg har i weekenden været udsat for hærværk mod sin Audi.

En ukendt gerningsmand har knust begge sideruder i passagersiden, og desuden har bilen fået en revne i forruden.