Skip to content

Lokale nyheder – mandag d. 11. juni

I foråret blev badehusene ved Augustenborg Slot udsat for hærværk.

Badehusene er meget populære hos de lokale borgere – unge som ældre – og da Morten Mehlberg, der er skolefritidskoordinator ved Sønderborg Ungdomsskole, hørte, at der var begået hærværk mod dem, fik han en ide.

– Det er et populært sted at hænge ud for de lokale unge, så jeg tænkte, det ville være godt, hvis de også hjalp med at reparere de gamle badehuse, siger Morten Mehlberg til TV SYD.

Den ide blev taget rigtig godt imod hos de unge, og i løbet af få dage havde et hold på 20 drenge og piger meldt sig til arbejdssøndagen.

Ud over graffiti-hærværk så var badehusene også mærket af mange års brug, så de trængte i det hele taget til en kærlig hånd, fortæller Morten Mehlberg.

Mens de unge knoklede, kiggede også medlemmer af den lokale badeforening forbi for at give en hånd med arbejdet.

Sønderborg Kommunes Vej og Park betalte for materialerne.


Der er stadig for mange, der sætter sig bag rattet og kører, når de har drukket alkohol. Med kampagnen “Klar til et pust?” vil Sønderborg kommune og Rådet for Sikker Trafik minde alle om at lade bilen stå, hvis man har drukket alkohol til en af sommerens fester, festivaler eller andre sammenkomster.

Sommerens hygge med grill, strandture, by- og havnefester giver mange anledninger til at nyde alkohol. Desværre er det stadig et udbredt problem, at folk sætter sig bag rattet og kører, selv om de er i tvivl om deres promille.

Det vil kampagnen “Klar til et pust?” ændre på. Hen over sommeren har politiet ekstra fokus på spritkørsel, og samtidig har 79 kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden sat tusindvis af skilte op langs vejene med teksten “Klar til et pust?”.

Kampagnen, der varer fra 11. juni til 1. juli, skal minde folk om, at hvis de ikke er klar til at puste i politiets alkometer, så bør de lade bilen stå.


Hver 4. borger, der i dag henvises til genoptræning efter et sygehusophold, må vente mere end fem hverdage på at få en genoptræningsplan hos Sønderborg Kommune. Kommunen har ellers som mål, at det skal være sket inden for fem dage.

På landsplan har standarden hidtil været 10 dage. Men en ny lov vil nu tvinge kommunerne til at sende patienterne videre til private fysioterapeuter og andre sundhedsfolk, hvis kommunerne ikke selv har fået gang i genoptræningen inden for syv dage.

– Forstå mig ret. Jeg er principielt ikke imod at patienterne får frit valg. Men det her kommer til at udhule kommunens eget tilbud af virkelig høj kvalitet, siger Helge Larsen formand for sundhedsudvalget til Jydske Vestkysten.

Helge Larsen tvivler på, at der findes private leverandører, der kan påtage sig opgaven at udrede de mere end 500 sygdomsforekomster, som det kommunale sundhedscenter skal forholde sig til.


Klokken 14.17 søndag eftermiddag gik alarmen i sportsforretningen Snowbike i Sønderborg.

Da politiet dukkede op, viste det sig, at der var stjålet en del cykler, og at tyvene også var stukket af med kontantbeholdningen.

I alt forsvandt der værdier for omkring 200.000 kroner.

Tyvene kom ind i butikken ved hjælp af en spånplade, de fandt i nærheden.