Skip to content

Lokale nyheder – fredag d. 9. marts

Den tragiske ulykke på Sønderborg Havn 20. maj 2017, hvor syv personer blev forbrændt ved skateshowet “Ring of fire”, får nu er retsligt efterspil. Det skriver Jydske Vestkysten.

Den 21-årige mand fra skateklubben, der genantændte ilden i en ring, skatere skulle køre igennem, er der nu rejst tiltale imod. Han er tiltalte for uagtsom legemsbeskadigelse og for at overtræde beredskabsloven, og Syd- og Sønderjyllands Politi kræver ham idømt en fængselsstraf.

Skateklubben kræves idømt en bøde på 80.000 kroner for at overtræde arbejdsmiljøloven.


I løbet af foråret bliver Sønderborg Kommune klar med et nyt tilbud, der skal hjælpe svært afhængige misbrugere uden, at de skal indlægges på en døgninstitution.

I stedet skal de gå til gruppeterapi og behandling tre-fire gange i ugen på Misbrugscentret i Sønderborg.

– Det har en stor fordel at blive behandlet i nærmiljøet. Vores håb at kunne fastholde nogen, der tidligere igen faldt i, forklarer Ole Sonne Jakobsen, misbrugsbehandler på Misbrugscentret.
Han og flere kolleger arbejder i øjeblikket på at udforme indholdet af dagtilbuddet, efter det er blevet godkendt af politikerne i kommunens Social- og Seniorudvalg.


Torsdag aften var 300 kvinder samlet på EUC Syd for at fejre hinanden på Kvindedagen. Det var 17. gang, dagen blev markeret i Sønderborg.

Et af aftens højdepunkter var foredraget ‘Kvindeliv og præstationsprinsesser’ ved Julia Lahme, der kom med et sjovt og positivt indspark til, hvordan livet kommer tættere på at blive til den fest, man ønsker sig.

Efter foredraget blev Årets Kvindepris 2018 uddelt. I år gik prisen til Bente Lauritzen. Bente har i 20 år været leder af en børnehave, inden hun for et par år siden gik på efterløn. Hun fik prisen blandt andet på baggrund af sit store engagement i arbejdet for at hjælpe børn og familier i krise.

Hun tog blandt andet til grænsen ved Padborg, da flygtningestrømmen kom til Danmark og fik kontakt med familier og børn, som hun fik til Haderslev, hvor en enhed gav mulighed for at de kunne finde fred og ro. Senere var hun med til at starte Red Barnet i Sønderborg.


TM Tønders håndboldherrer sikrede sig to livsvigtige point i bunden af ligaen, da bundholdet torsdag aften vandt en overraskende og sikker sejr på 28-23 ude mod lokalrivalerne SønderjyskE.

SønderjyskE-træner Kasper Christensen virkede lettere rystet efter femmålsnederlaget mod TM Tønder torsdag aften.

– Vi viser ikke klarhed på opgaven. Vi leverer ikke den fysik, der skal til, og vi er ikke omstillingsparate i forhold til at komme retur, og det er jeg sindssygt skuffet over. Det må jeg sige. Jeg er forundret, konstaterede SønderjyskE-træneren efter kampen til Jydske Vestkysten.