Skip to content

Lokale nyheder – fredag d. 9. februar

Politiet i Sønderborg vil meget gerne i kontakt med de kunder i Bilka som torsdag aften omkring kl. 18:40 opdagede røgudvikling fra nogle puder.

Det lykkedes kunderne at få ilden trampet ud men politiet vil meget gerne have en snak med kunderne der formentlig har været med til at en større brand kunne undgås.

– Heldigvis er der nogle hurtige kunder, som opdager røgen og får trampet gløderne ud, men vi kender ikke deres identitet. Vi vil meget gerne i kontakt med den eller disse kunder, der slukkede gløderne for at få det fulde overblik over sagen. Derudover vil vi også gerne tale med andre vidner, der måtte have set noget mistænkeligt i Bilka, siger vagtchef Erik Lindholdt.

Du kan som altid kontakte politiet på tlf. 1-1-4


En 28-årig chilensk mand blev onsdag ved Retten i Sønderborg idømt en straksdom på et års ubetinget fængsel, udvisning samt indrejseforbud i seks år i forbindelse med en serie omfattende tyverier i flere byer i Danmark.

Den 28-årige blev tidligere på dagen udleveret af tysk politi i Harrislee til Udlændingekontrolafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, efter at chileneren havde afsonet fængselsstraf for tyverier begået i Tyskland.

Med udleveringen og dommen har Syd- og Sønderjyllands Politi, Anklagemyndigheden og Retten i Sønderborg sat punktum i et større sagskompleks, der omfattede i alt tre tiltalte.


I forbindelse med kommunens ProjectZero er 21 amerikanske studerende kommet til byen. De var i går på gaden for at høre, hvad Sønderborgs befolkning tænker om projektet.

– Det er fantastisk, at Danmark og især Sønderborg går forrest på det her område. De er med til at ændre den måde, man ser på bæredygtigheden, siger Lara Henderson, studerende.

De studerende kommer fra forskellige universiteter i USA, og de læser heller ikke det samme, men denne torsdag samledes de alle om bæredygtigheden og ProjectZero.

Projektets formål er at omdanne teori til handling, som de studerende kan tage med sig til USA, når semesteret i Danmark er slut. Som afslutning på deres forløb modtager de et diplom og får titlen “Young Zero Carbon Ambassador”