Skip to content

Lokale nyheder – fredag d. 8. juni

Politiet standsede sidst på eftermiddagen i går en varebil i nærheden af Tinglev.

Politiet havde fået øje på bilen fordi føreren af bilen talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Det skulle dog vise sig at det ikke var det eneste der var galt.

Varevognen viste sig at være fyldt helt op med øl og vin. Alene for øllets vedkommende var der tale om 300 rammer øl. De vejer godt 3 ton og bilen har en maksimal lasteevne på 1200 kg. Føreren af bilen kørte altså med mere end 100 procents overlæs.

Mængderne af øl og vin gør desuden at toldvæsnet overvejer at rejse sag om smugleri.

Der var to personer i bilen og de bor begge i Flensborg, men de mange øl var på vej til København.


Ude godt men hjemme bedst, fristes man til at sige.

I hvert fald synes det at være tankegangen for knap 18 procent af de yngre mennesker fra Sønderborg, som inden for de seneste år er flyttet fra kommunen.

For næsten hver femte vender tilbage til Sønderborg-området, viser en ny undersøgelse.

– De seneste tal viser, at vi har formået at knække den negative kurve, så vi i det første kvartal af 2018 har en nettotilflytning på plus 109. Vi er netop ved at indsamle resultaterne fra en fokusgruppeinterviews med tilflyttere. Når vi endeligt kan fremvise den nye bosætningsstrategi til september, vil vi målrette vores indsatser endnu bedre, siger næstformand i kommunens erhvervsudvalg, Heidi F. Jørgensen (V).


Yderligere 40 flygtninge og familiesammenførte til flygtninge i arbejde over et år udløser 1 million i bonus fra staten til Sønderborg Kommune.

Den økonomiske gevinst er et led i regeringens topartsaftale om integration med KL, hvor det er besluttet, at kommunerne bliver belønnet med et tilskud på 25.000 kr. for hver ekstra flygtning, kommunen får hjulpet ind på arbejdsmarkedet. Kravet er, at flygtningen skal være i ustøttet arbejde i mindst 190 timer i kvartalet.

Det glæder Jan Prokopek Jensen, der er formand for arbejdsmarkedsudvalget:

– Det er helt afgørende for en vellykket integration, at flygtningene kommer ud på arbejdsmarkedet. Det giver selvrespekt, at kunne forsørge sig selv og sin familie, og det gør også, at flygtninge får danske arbejdskolleger. Integrationen kommer først i gang, når vi mødes og snakker sammen, siger Jan Prokopek Jensen.


En beboer på Sundgade i Sønderborg fik i går besøg af en ukendt mand, som ønskede at købe lejligheden. Beboeren genkendte mandens metode fra en politinote i Aabenraa-sektionen af JydskeVestkysten, der beskrev, at manden var bedrager.

Manden, der er 50 år gammel, er kendt af politiet. Han dukker op forskellige steder med intentionen om at købe lejligheder, køretøjer og andre værdigenstande, som han efterfølgende stikker af med.

Manden plejer også at fortælle, at han selv ejer mange køretøjer, har mange penge og planer om at købe dyre huse.

Politiet opfordrer derfor bilforhandlere og privatpersoner i området til at være ekstra opmærksomme.