Skip to content

Lokale nyheder – fredag d. 4. maj

Den sønderjyske konkurskonge Finn Brink Andersen fik ikke noget ud af at anke sin tredje konkurskarantæne. Vestre Landsret har stadfæstet kendelse fra skifteretten, hvor han blev idømt en skærpet konkurskarantæne. Flere eksperter har kaldt sagen den første af sin slags.

Karantænen betyder, at Finn Brink Andersen ikke må drive en virksomhed, selvom han selv personligt hæfter for gælden. En dom, der ifølge flere eksperter er den første af sin slags. Ved en normal konkurskarantæne må man godt drive en virksomhed, så længe man personligt hæfter for gælden.

– Det kan jeg jo ikke gøre noget ved. Sagen er lukket, siger min advokat, fortæller Finn Brink Andersen, der har været direktør i 18 selskaber, der er gået konkurs eller er blevet tvangsopløst.


En 37-årig mand var for langsom til at læsse sit haveaffald af, da han torsdag eftermiddag var på Gråsten Genbrugsplads.

Da han havde tømt sin trailer og ville køre hjem, fandt han ud af, at porten var lukket, og personalet gået hjem.

Genbrugspladsen lukkede klokken 17, og klokken 17.42 valgte manden at ringe 114.

Politiet kontaktede Vejvæsenets Centralvagt i Sønderborg Kommune. De fik fat i en ansat fra genbrugspladsen der låste porten op, så den 37-årige slap for at kravle over og i stedet kunne køre hjem med sin tømte trailer.


Kystdirektoratet har åbnet for, at kommuner kan få ophævet strandbeskyttelseslinjen på og ved havne. Sønderborg Kommune vil prøve at få glæde af muligheden for mere albuerum til turisme, byggeri og foreningsaktiviteter ved havnene i Dyvig, Fynshav, Mommark, Augustenborg, Mjels, Egernsund og tre steder i Sønderborg.

– Vi er glade for, at lovændringen giver os mulighed for at fylde nogle “huller” mellem havne og byområder med fx faciliteter til foreningsliv, butikker eller overnatningsmuligheder, som turismen kan have glæde af. Vi har screenet vores havne i kommunen, inkl. færgehavnene, og på den baggrund sender vi nu en ansøgning om, at forbudslinjen ophæves ni steder, fortæller Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg.


Som JydskeVestkysten kunne fortælle torsdag morgen, henter SønderjyskE en islandsk erstatning for Simon Kristiansen på højre back.

Klubben bekræfter i en pressemeddelelse, at den har indgået en to-årig aftale med Arnar Birkir Halfdansson, der kommer til klubben fra Fram Reykjavik i hjemlandet.

– Arnar har et godt blik for spillet og søger gerne samspillet med stregen. En tovejsspiller, der dækker godt op og via evnen til at læse spillet er på forkant med situationerne, siger assistenttræner Claus Lyngsøe.