Skip to content

Lokale nyheder – fredag d. 22. juni

En 47-årig mand blev i nat anholdt i Sønderborg og sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer. Det skriver politiet på Twitter.

Manden blev anholdt fordi betjentene fandt ham i besiddelse af 81 gram Hash og en digitalvægt.

Digitalvægten gav politiet et hint om at de mange gram Hash ikke bare var til egen fornøjelse men til videresalg. Den slags koster ekstra når straffen skal udmåles.


Onsdag formiddag gik en ræv roligt rundt i Sønderborg By og gik til sidst over Kong Chr. X’s Bro til Jylland. I Høruphav er en ræv også set i villakvartererne.

Andreas Hermann, der er naturskoleleder ved Naturstyrelsen Sønderjylland, siger, at man ikke skal være bange for rævene i byen.

– Man skal nyde, at man er så heldig at se det her vilde dyr. Men hvis de begynder at lægge sig i skure og ser dårlig ud, så skal man kontakte Dyrenes Beskyttelse. Den hopper ikke op i barnevogne, den er på udkig efter nem mad. Man skal ikke være bange for den, siger Andreas Hermann til Jydske Vestkysten.

Man skal dog ikke begynde at fodre ræven siger naturskolelederen.

– Man skal lade den være. Man skal ikke håndfordre dem, så man risikerer at blive nappet. Det ville starte en hetz mod ræven. Det er ikke den, der har rakt hånden frem, siger Andreas Hermann.


Efter et møde mellem kommunens og ringriderfestens topfolk ser det nu ud til, at der både kan gennemføres ringriderfest og opføres en hal til Statsskolen på Ringriderpladsen.

Borgmester Erik Lauritzen deltog i mødet sammen med teknisk udvalgs formand Aase Nyegaard, og parterne er enige om, at der sandsynligvis vil kunne opføres en idrætshal, der også skal bruges til eksamener for Statsskolen, på selve ringriderpladsen. Det bliver så både børneland, selve ringridningen og andre dele af festen ikke vil blive generet.

– Det ser ud til at der er muligheder nede omkring skatehallen. Vi havde et konstruktivt møde, og når vi har fået undersøgt de forskellige muligheder, vil vi mødes igen med både Statsskolen og ringriderfesten. Så håber vi at kunne finde en placering, alle synes er god, fortæller Erik Lauritzen.

Statsskolen skal bruge cirka 1500 kvadratmeter til en hal, der vil rage 12 meter op i luften og få et fladt tag.


Politiet har efter et omfattende efterforskningsarbejde torsdag fremstillet en 42-årig mand fra Aarhus i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, sigtet for indbrud og tyveri af unikke PH-lamper på Sønderborg Rådhus.

Manden er foreløbig varetægtsfængslet i 14 dage, oplyser politiet i en pressemeddelelse.